Veskimöldre: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Parveto (arutelu | kaastöö)
Lisatud alajaotus "Probleemid".
Parveto (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Veskimöldre''' on [[Nõmme linnaosa|Nõmme]] Pääsküla asumi, [[Laagri]] keskuse ja [[Harku]] raba ja metsa vahelisel alal paiknev uus elurajoon pindalaga üle 1,5&nbsp;km<sup>2</sup> ja elanike arvuga umbes&nbsp;3&nbsp;000. Veskimöldre on Eesti suurim elamurajooniarendus.
'''Veskimöldre''' on [[Nõmme linnaosa|Nõmme]] Pääsküla asumi, [[Laagri]] aleviku keskuse ja [[Harku]] raba ja metsa vahelisel alal paiknev uus elurajoon pindalaga üle 1,5&nbsp;km<sup>2</sup> ja elanike arvuga umbes&nbsp;3&nbsp;000. Veskimöldre on Eesti suurim elamurajooniarendus.


== Ajalugu ==
== Ajalugu ==
10. rida: 10. rida:


== Probleemid ==
== Probleemid ==
Sellise ebamäärase administratiivse kuuluvuse tõttu on jäänud korralikult lahendamata Veskimöldre ja Tallinna linna vahelisi ühendusteesid ja linnatransporti puudutavad küsimused, mistõttu on oluliselt kasvanud liikluskoormus Nõmmel ja eriti Pääsküla asumi tänavatel. See on viinud Pääsküla elanike protestideni Veskimöldrest lähtuva transiitliikluse vastu, mis läbib selleks kohandamata kõnniteedeta kõrvaltänavaid ja transiitliiklusega juba üle kolme aastakümne üle koormatud [[Kadaka puiestee|Kadaka puiesteed]].
Sellise ebamäärase administratiivse kuuluvuse tõttu on jäänud korralikult lahendamata Veskimöldre ja Tallinna linna vahelisi ühendusteesid ja linnatransporti puudutavad küsimused, mistõttu on oluliselt kasvanud liikluskoormus Nõmmel ja eriti Pääsküla asumi tänavatel. See on viinud Pääsküla elanike protestideni Veskimöldrest lähtuva ligi 1&nbsp;000 autoni ulatuva transiitliikluse vastu, mis läbib selleks kohandamata kõnniteedeta kõrvaltänavaid ja transiitliiklusega juba üle kolme aastakümne üle koormatud [[Kadaka puiestee|Kadaka puiesteed]].


== Vaadake ka neid ==
== Vaadake ka neid ==

Redaktsioon: 29. oktoober 2018, kell 07:02

Veskimöldre on Nõmme Pääsküla asumi, Laagri aleviku keskuse ja Harku raba ja metsa vahelisel alal paiknev uus elurajoon pindalaga üle 1,5 km2 ja elanike arvuga umbes 3 000. Veskimöldre on Eesti suurim elamurajooniarendus.

Ajalugu

Veski-Möldre (nimetatud ka Möldreks) talu maadele on rajatud Veskimöldre elurajoon. 80-hektarise Veskimöldre I etappi hakati arendama 1995. aastal. Selle käigus valmisid 200 eramut ja 12 korterelamut. Esimesed kortermajad kerkisid Möldre teele 2000. aastal, viimased 2005. aastal arhitekt Kalle Rõõmuse projektide järgi.[1]

Veskimöldre II etapi arendamist alustati 2015. aastal, mille raames lisandub elamurajooni 250 uut kodu 70 hektari suurusele alale. Täpsemalt 159 eramut ja 91 ridaelamuboksi.[2]

Administratiivne kuuluvus

Peale väikese osa, mis asub Tallinna Nõmme linnaosa Pääsküla asumi alal, paikneb Veskimöldre suuremas osas Harju maakonna Saue vallas.

Probleemid

Sellise ebamäärase administratiivse kuuluvuse tõttu on jäänud korralikult lahendamata Veskimöldre ja Tallinna linna vahelisi ühendusteesid ja linnatransporti puudutavad küsimused, mistõttu on oluliselt kasvanud liikluskoormus Nõmmel ja eriti Pääsküla asumi tänavatel. See on viinud Pääsküla elanike protestideni Veskimöldrest lähtuva ligi 1 000 autoni ulatuva transiitliikluse vastu, mis läbib selleks kohandamata kõnniteedeta kõrvaltänavaid ja transiitliiklusega juba üle kolme aastakümne üle koormatud Kadaka puiesteed.

Vaadake ka neid

Möldre Tee Selts

Viited