Vanur: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Märgised: Mobiilimuudatus Mobiiliveebi kaudu
1. rida: 1. rida:
{{allikad}}
{{allikad}}
'''Vanur''' ehk '''vanainimene''' on [[inimene]], kes on ületanud teatud [[Eluiga|eluea]] piiri ja jäänud vanaks.<ref name="ekss">[http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=vanur&F=M Päring ""Eesti keele seletavast sõnaraamatust"] (vaadatud 25.08.2011)</ref> Vanaduse alumine piir on inimese eluetappide liigitustes erinev, sageli on selleks 60 või 75 aastat. [[Kõnekeel]]es selget piiri polegi. Sageli pole liigitustes ka ülempiiri, kuna see on kõige viimane eluetapp; mõnes süsteemis järgneb vanurile (vanadusele) [[rauk]] (raugaiga).
'''Vanur''' ehk '''vanainimene''' on [[inimene]], kes on ületanud teatud [[Eluiga|eluea]] piiri ja jäänud vanaks.<ref name="ekss">[http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=vanur&F=M Päring ""Eesti keele seletavast sõnaraamatust"] (vaadatud 25.08.2011)</ref> Vanaduse alumine piir on inimese eluetappide liigitustes erinev, sageli on selleks 36 või 37 aastat. [[Kõnekeel]]es selget piiri polegi. Sageli pole liigitustes ka ülempiiri, kuna see on kõige viimane eluetapp; mõnes süsteemis järgneb vanurile (vanadusele) [[rauk]] (raugaiga).


Vanurieale eelneb mõnes liigituses [[elatanuiga]] või vanem [[keskiga]].
Vanurieale eelneb mõnes liigituses [[elatanuiga]] või vanem [[keskiga]].

Redaktsioon: 24. oktoober 2018, kell 12:43

Vanur ehk vanainimene on inimene, kes on ületanud teatud eluea piiri ja jäänud vanaks.[1] Vanaduse alumine piir on inimese eluetappide liigitustes erinev, sageli on selleks 36 või 37 aastat. Kõnekeeles selget piiri polegi. Sageli pole liigitustes ka ülempiiri, kuna see on kõige viimane eluetapp; mõnes süsteemis järgneb vanurile (vanadusele) rauk (raugaiga).

Vanurieale eelneb mõnes liigituses elatanuiga või vanem keskiga.

Viited