Leelo Keevallik: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Siimens (arutelu | kaastöö)
Lause filmis mängimise kohta
Resümee puudub
13. rida: 13. rida:


==Isiklikku==
==Isiklikku==
Leelo Keevallik on [[Sirje Keevallik|Sirje]] ja [[Andres Keevallik]]u tütar, [[Liina Keevallik]]u õde. Leelo Keevallikul on kolm last.
Leelo Keevallik on [[Sirje Keevallik|Sirje]] ja [[Andres Keevallik]]u tütar. Tema õde on teatri- ja filmikunstnik [[Liina Keevallik]]. Tema [[Edgar Keevallik|isapoolne vanaisa]] oli põllumajandusteadlane ja [[Harald Keres|emapoolne vanaisa]] oli füüsik.

Leelo Keevallikul on kolm last.

== Viited ==
{{Viited}}


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 24. september 2018, kell 22:25

Leelo Keevallik (sündinud 13. septembril 1969) on eesti keeleteadlane. Ta on Linköpingi Ülikooli keele ja kultuuri professor.

Elulugu

Keevallik lõpetas 1987. aastal Tallinna 7. Keskkooli ja 1992. aastal Tartu Ülikooli eesti filoloogia eriala. Õppeaastal 1993/94 oli ta Oxfordi Ülikooli stipendiaat. 1994. aastal kaitses Tartu Ülikooli üldkeeleteaduse õppetoolis magistriväitekirja "-nud varieerumine tänapäeva eesti kõnekeeles". Ta oli doktorantuuris Uppsala Ülikoolis, kus kaitses 2004. aastal väitekirja "From Interaction to Grammar: Estonian Finite Verb Forms in Conversation". Külalisteaduri ja järeldoktorina töötanud California Ülikoolis (UCSB ja UCLA).

Uppsala Ülikooli (2007) ja Helsingi Ülikooli (2012) dotsent.

Ta on mänginud filmis "Kevad südames" (1985).[1]

Teadustöö

Ta on uurinud eesti keele pragmaatikat ja grammatikat, kõnekeele partikleid ja igapäevasuhtlust, avaldanud töid tantsuõpetajate keelest.

Isiklikku

Leelo Keevallik on Sirje ja Andres Keevalliku tütar. Tema õde on teatri- ja filmikunstnik Liina Keevallik. Tema isapoolne vanaisa oli põllumajandusteadlane ja emapoolne vanaisa oli füüsik.

Leelo Keevallikul on kolm last.

Viited

  1. "Leelo Keevallik Eesti Filmi Andmebaasis".

Välislingid