Sign Systems Studies: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
16. rida: 16. rida:
[[Kategooria: Semiootika]]
[[Kategooria: Semiootika]]
[[Kategooria:Eesti teadusajakirjad]]
[[Kategooria:Eesti teadusajakirjad]]
[[Kategooria:Ingliskeelsed Eesti ajakirjad]]
[[Kategooria:Venekeelsed Eesti ajakirjad]]

Redaktsioon: 4. mai 2018, kell 09:43

Sign Systems Studies (vene keeles Труды по знаковым системам Trudõ po znakovõm sistemam, eesti keeles 'Töid märgisüsteemide alalt', kreeka keeles Semeiotike) on Tartu Ülikooli Kirjastuse väljaantav rahvusvaheline mitmekeelne semiootikaajakiri. Ajakiri asutati 1964. aastal Juri Lotmani algatusel. See on üks maailma vanemaid semiootikaajakirju. Kuni 1992. aastani oli ta põhiliselt venekeelne, alates 1998. aastast on artiklite peamiseks keeleks inglise keel (ent on ka vene- ja prantsuskeelseid artikleid), artiklite lühikokkuvõtted on eesti-, vene- ja ingliskeelsed.

Kolleegium

Ajakirja toimetuskolleegiumi kuuluvad Myrdene Anderson (Purdue Ülikool, USA), Paul Cobley (London, Inglismaa), Marcel Danesi (Toronto Ülikool, Kanada), Gunther Kress (London, Inglismaa), Julia Kristeva (Pariis, Prantsusmaa), Jesper Hoffmeyer (Kopenhaageni Ülikool, Taani), Roland Posner (Berliini Tehnikaülikool, Saksamaa), Frederik Stjernfelt (Aarhusi Ülikool, Taani), Eero Tarasti (Helsingi Ülikool, Soome), Winfried Nöth (Kasseli Ülikool, Saksamaa, ja Sao Paulo, Brasiilia), Boris Uspenskij (Napoli Ülikool, Itaalia) ja Jaan Valsiner (Aalborgi Ülikool, Taani).

Kolleegiumi välisliikmed olid veel (aastast 1998 või hiljem) Thomas A. Sebeok, Bloomingtoni Ülikool, USA), Alexander Piatigorsky (London, Inglismaa), Thure von Uexküll (Freiburg, Saksamaa), Umberto Eco (Bologna Ülikool, Itaalia), John Deely (St. Thomase Ülikool, Houston, USA), Vyacheslav V. Ivanov (California Ülikool Los Angeleses, USA ja Moskva, Venemaa).

Vaata ka

Lingid