Konsul (diplomaatia): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi Metsavend
P typo
1. rida: 1. rida:
'''Konsul''' on [[avalik teenistus|avalik teenistuja]], kes on lähetatud välisriiki oma [[kodanik]]e huvide kaitseks selles riigis. Muuhulgas väljastab konsul [[viisa]]sid ja pikendab [[pass]]ide kehtivusaegu, kuid ajalooliselt on konsuli peamine funktsioon olnud kaubanduse edendamine. Konsul ei tegele [[valitsus]]te vaheliste suhetega, erinevalt [[diplomaatia|diplomaadist]]. Kuigi konsulil ei ole diplomaatilist staatust, on paljudel riikidel [[konsulaarasutus]]e ja [[diplomaatiline esindus|diplomaatilise esinduse]] funktsioonid ühitatud. Konsul asub ametikohustusi täitma peale asukohariigi ametivõimudelt nõusoleku ([[eksekvatuur]]i) saamist.
'''Konsul''' on [[avalik teenistus|avalik teenistuja]], kes on lähetatud välisriiki oma [[kodanik]]e huvide kaitseks selles riigis. Muu hulgas väljastab konsul [[viisa]]sid ja pikendab [[pass]]ide kehtivusaegu, kuid ajalooliselt on konsuli peamine funktsioon olnud kaubanduse edendamine. Konsul ei tegele [[valitsus]]te vaheliste suhetega, erinevalt [[diplomaatia|diplomaadist]]. Kuigi konsulil ei ole diplomaatilist staatust, on paljudel riikidel [[konsulaarasutus]]e ja [[diplomaatiline esindus|diplomaatilise esinduse]] funktsioonid ühitatud. Konsul asub ametikohustusi täitma peale asukohariigi ametivõimudelt nõusoleku ([[eksekvatuur]]i) saamist.


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 22. jaanuar 2007, kell 20:26

Konsul on avalik teenistuja, kes on lähetatud välisriiki oma kodanike huvide kaitseks selles riigis. Muu hulgas väljastab konsul viisasid ja pikendab passide kehtivusaegu, kuid ajalooliselt on konsuli peamine funktsioon olnud kaubanduse edendamine. Konsul ei tegele valitsuste vaheliste suhetega, erinevalt diplomaadist. Kuigi konsulil ei ole diplomaatilist staatust, on paljudel riikidel konsulaarasutuse ja diplomaatilise esinduse funktsioonid ühitatud. Konsul asub ametikohustusi täitma peale asukohariigi ametivõimudelt nõusoleku (eksekvatuuri) saamist.

Välislingid