K-pop: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Writerkrl (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Writerkrl (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
20. rida: 20. rida:
[[Kategooria:Pop]]
[[Kategooria:Pop]]
[[Kategooria:Lõuna-Korea muusika]]
[[Kategooria:Lõuna-Korea muusika]]
[[Kategooria:Lõuna-Korea ansamblid]]

Redaktsioon: 10. detsember 2017, kell 14:51

K-pop (korea keeles 가요-Gayo; lühend Korea popmuusikast või Korea populaarsest muusikast) on muusikažanr, mis koosneb pop-, tantsu-, hiphop-, rokk-, R&B- ja elektroonilistest muusikast, ning pärineb Lõuna-Koreast. Praegu on K-pop`i lauljatest populaarseim bänd BTS ,mis on ajakirja Time`i poolt nimetatud 2017. aasta 25 kõige mõjukamate inimeste hulka.

Läbi Facebooki fännilehtede, iTunesi, Twitteri profiilide ja YouTube'is avaldatud muusikavideote jõuab K-pop igale poole maailma, ning läbi Interneti kasvab žanri populaarsus plahvatusliku kiirusega. Lõuna-Korea popmuusika on populaarne üle kogu Aasia, eriti populaarne on see Hiinas, Hongkongis, Jaapanis, Taiwanis, Tais ja Vietnamis.

Lisaks muusikale on K-pop kasvanud populaarseks subkultuuriks teismeliste, noorte ja täiskasvatute seas üle kogu maailma, mille tulemusena on tõusnud suur huvi Korea keele, Korea kultuuri ja üldiselt Aasia kultuuri vastu.

K-pop on ka samuti üsna populaarseks saanud Eesti noorte seas ning 2016. aastal korraldati Tartus Eesti esimene K-Pop festival.

Suuremad K-pop plaadifirmad Lõuna-Koreas on JYP Entertainment, YG entertainment ja S.M. Entertainment, mille ansamblid/soololauljad on saavutanud suure edu ning edetabelite tippu jõudnud.

Vaata ka

Välislingid