Terminaator (ansambel): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
113. rida: 113. rida:
Alignbars = justify
Alignbars = justify
DateFormat = dd/mm/yyyy
DateFormat = dd/mm/yyyy
Period = from:01/01/1987 till:22/06/2016
Period = from:01/01/1987 till:09/12/2017
TimeAxis = orientation:horizontal format:yyyy
TimeAxis = orientation:horizontal format:yyyy



Redaktsioon: 9. detsember 2017, kell 14:08

Terminaator
Päritolu Tallinn, Eesti
Stiilid rock, pop, hard rock
Tegev 1987
Plaadifirma MFM Records OÜ
Chartmakers OY
Terminaator Music
Veebileht http://www.terminaator.ee
Koosseis
Jaagup Kreem
Taavi Langi
Roland Puusepp
Henno Kelp
Endised liikmed
Tiit Must
Arno "Arch" Veimer
Andres Toome
Sulev "Sulliwan" Müürsepp
Eimel Kaljulaid
Elmar Liitmaa
Harmo Kallaste
Indrek Timmer
Sven Valdmann
Tõnu Väärtnõu
Margus Valk

Terminaator on eesti ansambel, mille teekond sai alguse Tallinna 10. Keskkoolist ehk siis praegusest Nõmme Gümnaasiumist. Jaagup Kreem hakkas tegema bändi 1987. aastal, õppides siis 7. klassis. Esimene avalik esinemine oli neil samal aastal Tallinna 47. Keskkoolis toimunud koolibändide festivalil. Esimest korda stuudiosse sattus Terminaator 1989. aastal. Esimesed tänaseni mängitavad lood "Charleen" ja "Meeletu maailm" lindistati 1991. aastal. Laiema tuntuse saavutas Terminaator 1992. aastal, kui võitis noorte bändide festivali Rock In. Samal aastal esines Terminaator juba Rock Summeri pealaval.

Suurem tuntus tuli 1994. aastal esimese plaadiga "Lõputu päev", kus olid hitid "Torm", "Meeletu maailm" ja "Ainult sina võid mu maailma muuta". 1995. aastal rääkis bänd, et nende muusika muutub käredamaks ja agressiivsemaks ning nii ka läks. Ometi võidutses järgmiselt albumilt "Minu väike paradiis" pärit ballaad "Juulikuu lumi" terve aasta Eesti raadiojaamades. 1998. aasta hitid olid "Ajateenija" ning "See ei ole saladus".

Tänaseks on Terminaator andnud üle 800 kontserdi, sealhulgas on esinetud ka Lätis, Leedus ja Soomes. Sõlmitud on leping plaadifirmaga Edel ja sellekohaselt on ilmumas Soomes esimene soomekeelne album. Seni on Soomes üks singel välja tulnud ja see oli 2002. aasta lugu "Romula". Jaagupki väidab end muusikapisiku saanud soomlaste Eppu Normaalilt, Sielun Veljetilt, Pelle Miljoonalt ja Dingolt. Ta tunneb nende muusika ja tekstidega lähedust ning loodab, et põhjamaist kargust ja süngust on ka termika lugudes. Ka see, et kõik need Soome bändid laulavad oma emakeeles, mõjutas, et Terminaator hakkas tegema just eestikeelseid lugusid.

Terminaator on kirjutanud lisaks muusikalide "Risk" ja "Romeo & Julia" muusika ja mänginud muusikalis "Grease". 3. septembril 2005 Tallinna Lauluväljakul toimunud Tele2 Go Live! ürituse raames toimunud Terminaatori kontserdi salvestis on saadaval MFM Records OÜ väljaantud "Go Live 2005" CD+DVD-na.

Praegune koosseis

Endised liikmed

*Mängis ainult kontsertidel

Diskograafia

Albumid

Singlid

Fail:Terminaator Pühajärvel.jpg
Terminaator esinemas Pühajärvel. Publik.

Suurimad hitid

Auhinnad

  • 1998: Kuldne plaat, 2 auhinda- aasta parim bänd ja aasta plaat
  • 2001: Muusikaauhinnad- publiku lemmik
  • 2003: Ajakirja Stiina lemmik
  • 1995, 2002: Raadio 2 aastalõpu edetabeli võitja.

Ajajoon

Viited

Välislingid