Andrea del Verrocchio: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
PResümee puudub
21. rida: 21. rida:
}}
}}


'''Andrea del Verrocchio''' (umbes [[1435]] [[Firenze]] –[[1488]] [[Veneetsia]]), sünninimega '''Andrea di Michele di Francesco de' Cioni''', oli [[Itaalia]] [[skulptuur|skulptor]], [[kullassepp]] ja [[maalikunstnik]], kes töötas [[Lorenzo de' Medici]] õukonnas [[Firenze]]s. On vähe maale, mida saab omistada temale täie kindlusega, ent tema stuudios õppis mitmeid olulisi kunstnikke, teiste hulgas [[Leonardo da Vinci]], [[Pietro Perugino]] ja [[Lorenzo di Credi]]. Suurema tuntuse saavutas ta skulptorina ning tema viimast tööd, [[Bartolomeo Colleoni]] ratsamonumenti Veneetsias, peetakse vaieldamatult šedöövriks.
'''Andrea del Verrocchio''' (umbes [[1435]] [[Firenze]] –[[1488]] [[Veneetsia]]), sünninimega '''Andrea di Michele di Francesco de' Cioni''', oli [[itaalia]] [[skulptuur|skulptor]], [[kullassepp]] ja [[maalikunstnik]], kes töötas [[Lorenzo de' Medici]] õukonnas [[Firenze]]s. On vähe maale, mida saab omistada temale täie kindlusega, ent tema stuudios õppis mitmeid olulisi kunstnikke, teiste hulgas [[Leonardo da Vinci]], [[Pietro Perugino]] ja [[Lorenzo di Credi]]. Suurema tuntuse saavutas ta skulptorina ning tema viimast tööd, [[Bartolomeo Colleoni]] ratsamonumenti Veneetsias, peetakse vaieldamatult šedöövriks.


==Galerii==
==Galerii==

Redaktsioon: 4. november 2017, kell 15:00

Andrea del Verrocchio
"Tobias ja ingel Rafael" (84 × 66 cm)
Rahvusgalerii, London
Sünninimi Andrea di Michele di Francesco di Cione
Sündinud umbes 1435
Firenze, Itaalia
Surnud 1488
Veneetsia, Itaalia
Rahvus itaallane
Tegevusala maalikunst, skulptuur
Kunstivool Itaalia renessanss
Tuntud teoseid Tobias ja ingel (maal)
Kristuse ristimine (maal, koos Leonardo da Vinciga)
Kristus ja Püha Toomas (pronks)
Puto koos delfiiniga (pronks)
Taavet (pronks)
Bartolomeo Colleoni ratsamonument (pronks - Leopardi valu)

Andrea del Verrocchio (umbes 1435 Firenze1488 Veneetsia), sünninimega Andrea di Michele di Francesco de' Cioni, oli itaalia skulptor, kullassepp ja maalikunstnik, kes töötas Lorenzo de' Medici õukonnas Firenzes. On vähe maale, mida saab omistada temale täie kindlusega, ent tema stuudios õppis mitmeid olulisi kunstnikke, teiste hulgas Leonardo da Vinci, Pietro Perugino ja Lorenzo di Credi. Suurema tuntuse saavutas ta skulptorina ning tema viimast tööd, Bartolomeo Colleoni ratsamonumenti Veneetsias, peetakse vaieldamatult šedöövriks.

Galerii

Välislingid