Merilyn Merisalu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Karpax (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Karpax (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
15. rida: 15. rida:


==Kultuuritegevus==
==Kultuuritegevus==
Merilyn Merisalu on alates 2005. aastast olnud seotud teatrifestivali [[Draama]] korraldamisega<ref>http://www.draama.ee/draama-ajaleht</ref>. Ta oli ka kuni aastani 2015 ilmunud festivali ajalehe DRAAMA peatoimetaja<ref>https://issuu.com/merilynmerisalu6</ref>.
Merilyn Merisalu oli aastatel 2005–2015 seotud teatrifestivali [[Draama]] korraldamisega<ref>http://www.draama.ee/draama-ajaleht</ref>. Ta oli ka kuni aastani 2015 ilmunud festivali ajalehe DRAAMA peatoimetaja<ref>https://issuu.com/merilynmerisalu6</ref>.


Ta on pikka aega olnud seotud Tartu kultuurimaja [[Genialistide Klubi]]ga<ref>http://www.genklubi.ee</ref> ning seal mitmeid üritusi korraldanud.
Ta on pikka aega olnud seotud Tartu kultuurimaja [[Genialistide Klubi]]ga<ref>http://www.genklubi.ee</ref> ning seal mitmeid üritusi korraldanud.

Redaktsioon: 29. august 2017, kell 09:39

Merilyn Merisalu (sündinud 13. märtsil 1986 Pärnu-Jaagupis) on eesti ajakirjanik, toimetaja ja teatrikriitik.

Haridus

Ta lõpetas 2002. aastal Pärnu-Jaagupi Keskkooli, 2005. aastal Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi (hõbemedaliga)[1] ja 2011. aastal Tartu Ülikooli (ajakirjandus ja kommunikatsioon).

Ta on Tartu Ülikoolis õppinud lisaks ajakirjandusele teatriteadust. MTÜ Noorte Meediaklubi liikmena[2] on ta koolitanud noori ajakirjandushuvilisi. Kooliajal tegi ta ka ise koolilehti.

Töö

Ta on töötanud ajakirjanikuna väljaannetes Pärnu Postimees [3], Tartu Ekspress [4], DRAAMA ja Universitas Tartuensis [5]. Praegu on ta ajakirja Universitas Tartuensis peatoimetaja[6]. Ta on kirjutanud kaastöid, sh teatriarvustusi Eesti Päevalehele, Postimehele [7], Tartu Postimehele [8] ja mitmetele teistele väljaannetele.

Koos teiste teatriteaduse tudengitega toimetas ta kahe hooaja jooksul Tallinna TV teatrisaadet "Elamus"[9].

Ta on toimetanud ja keeletoimetanud mitmeid erialaseid tekste[10].

Kultuuritegevus

Merilyn Merisalu oli aastatel 2005–2015 seotud teatrifestivali Draama korraldamisega[11]. Ta oli ka kuni aastani 2015 ilmunud festivali ajalehe DRAAMA peatoimetaja[12].

Ta on pikka aega olnud seotud Tartu kultuurimaja Genialistide Klubiga[13] ning seal mitmeid üritusi korraldanud.

Merisalu kuulus aastatel 2007–2012 tegutsenud MTÜ Noorte Teatritehas[14] liikmete hulka ja lavastas seal lavastuse “Unenäovabrik”[15] [16].

Ta on kirjutanud ka luuletusi ja laulusõnu. 2014. aastal osales konkursil Eesti Laul ansambel NimmerSchmidt looga “Sandra”, kus üks sõnade autoritest oli Merilyn Merisalu[17]. Ta osales terve NimmerSchmidti debüütplaadi laulusõnade kirjutamises[18].

Isiklikku

Tema elukaaslane on muusik ja laulukirjutaja Fredy Schmidt. Neil sündis 19. juunil 2016 poeg Oliver.

Viited