National Register of Historic Places: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Meryli (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''USA riiklik ajalooliste paikade register''' ehk inglise keeles '''National Register of Historic Places''' ('''NRHP''') on [[USA|Ameerika Ühendriikide]] föderaalvalitsuse ametlik nimekiri piirkondadest, aladest, hoonetest, rajatistest ja objektidest, mida peetakse säilitamise väärseteks. Riiklikus registris loetletud vara võib saada ka riigi poolt maksusoodustusi. USA ajaloolise paikade säilitamise seaduse (NHPA) läbimine [[1966]]. aastal, kehtestas riikliku registri ja sellega seotud objektide lisamise protsessi. Riiklikus registris on rohkem kui miljon omandust, millest 80 000 on loetletud ükshaaval. Igal aastal lisandub registrisse umbes 30 000 objekti.
'''USA Riiklik Ajalooliste Paikade Register''' ehk inglise keeles '''National Register of Historic Places''' ('''NRHP''') on [[USA|Ameerika Ühendriikide]] föderaalvalitsuse ametlik nimekiri piirkondadest, aladest, hoonetest, rajatistest ja objektidest, mida peetakse säilitamise väärseteks. Riiklikus registris loetletud vara võib saada ka riigi poolt maksusoodustusi. USA ajaloolise paikade säilitamise seaduse (NHPA) läbimine [[1966]]. aastal, kehtestas riikliku registri ja sellega seotud objektide lisamise protsessi. Riiklikus registris on rohkem kui miljon omandust, millest 80 000 on loetletud ükshaaval. Igal aastal lisandub registrisse umbes 30 000 objekti.
[[Kategooria:Ameerika Ühendriikide kultuur]]
[[Kategooria:Ameerika Ühendriikide kultuur]]

Redaktsioon: 17. august 2017, kell 23:39

USA Riiklik Ajalooliste Paikade Register ehk inglise keeles National Register of Historic Places (NRHP) on Ameerika Ühendriikide föderaalvalitsuse ametlik nimekiri piirkondadest, aladest, hoonetest, rajatistest ja objektidest, mida peetakse säilitamise väärseteks. Riiklikus registris loetletud vara võib saada ka riigi poolt maksusoodustusi. USA ajaloolise paikade säilitamise seaduse (NHPA) läbimine 1966. aastal, kehtestas riikliku registri ja sellega seotud objektide lisamise protsessi. Riiklikus registris on rohkem kui miljon omandust, millest 80 000 on loetletud ükshaaval. Igal aastal lisandub registrisse umbes 30 000 objekti.