Vints: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Vajaks asjatundja pilku.
P Vajaks asjatundja pilku.
1. rida: 1. rida:
{{Toimeta|lisaja=Kuriuss|aasta=2017|kuu=juuni}}

'''Vints''' on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil [[nöör]]ile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremad vintsid on kasutusel sellistes masinates nagu [[puksiir]]id ja [[lift]]id. Pooli võib nimetada ka vintsi trumliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt, hüdrauliliselt, pneumaatiliselt või [[sisepõlemismootor]]ilt. Mõned vintsid võivad olla [[solenoid]] [[pidur]]i- ja/v{{Toimeta|lisaja=Kuriuss|aasta=2017|kuu=juuni}}õi mehaanilise piduri või [[hammasratas]] ja põrklink seadmega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.
'''Vints''' on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil [[nöör]]ile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremad vintsid on kasutusel sellistes masinates nagu [[puksiir]]id ja [[lift]]id. Pooli võib nimetada ka vintsi trumliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt, hüdrauliliselt, pneumaatiliselt või [[sisepõlemismootor]]ilt. Mõned vintsid võivad olla [[solenoid]] [[pidur]]i- ja/või mehaanilise piduri või [[hammasratas]] ja põrklink seadmega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.


[[Kategooria:Tehnika]]
[[Kategooria:Tehnika]]

Redaktsioon: 12. juuni 2017, kell 23:53

Vints on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil nöörile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremad vintsid on kasutusel sellistes masinates nagu puksiirid ja liftid. Pooli võib nimetada ka vintsi trumliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt, hüdrauliliselt, pneumaatiliselt või sisepõlemismootorilt. Mõned vintsid võivad olla solenoid piduri- ja/või mehaanilise piduri või hammasratas ja põrklink seadmega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.