Tangupuder: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Tangupuder''' on toit, mis on valmistatud keedetud odra[[kruup]]idest, millele on lisatud pekikuubikuid ja praetud [[sibul]]aid. Tangupudru eriliigid on [[vorstipuder]] ja [[verivorstipuder]], samuti [[mulgipuder]].
'''Tangupuder''' on toit, mis on valmistatud keedetud [[Oder|odra]][[kruup]]idest, millele on lisatud pekikuubikuid ja praetud [[sibul]]aid. Tangupudru eriliigid on [[vorstipuder]] ja [[verivorstipuder]], samuti [[mulgipuder]].


Laiemas mõttes võib tangupudruks pidada igasugust tangainetest putru, olgu see siis valmistatud [[peentang]]ust, [[kaeratang]]ust ([[kaeratangupuder]]), [[tatratang]]ust, [[nisutang]]ust, [[maisitang]]ust (vrd. [[polenta]]) jne.
Laiemas mõttes võib tangupudruks pidada igasugustest tangudest putru, olgu see siis valmistatud [[peentang]]ust, [[kaeratang]]ust ([[kaeratangupuder]]), [[tatratang]]ust, [[nisutang]]ust, [[maisitang]]ust (vrd. [[polenta]]) jne.


[[Kategooria:Toidud]]
[[Kategooria:Toidud]]

Redaktsioon: 27. mai 2017, kell 02:33

Tangupuder on toit, mis on valmistatud keedetud odrakruupidest, millele on lisatud pekikuubikuid ja praetud sibulaid. Tangupudru eriliigid on vorstipuder ja verivorstipuder, samuti mulgipuder.

Laiemas mõttes võib tangupudruks pidada igasugustest tangudest putru, olgu see siis valmistatud peentangust, kaeratangust (kaeratangupuder), tatratangust, nisutangust, maisitangust (vrd. polenta) jne.