Kabaree (muusikal): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: '"'''Kabaree'''" (ingliskeelne originaalpealkiri "'''Cabaret'''") on muusikal, millele tegi muusika John Kander ja laulutekstid kirjutas Fred Ebb. Muusikal baseerub ...'
 
inglise keel ära
1. rida: 1. rida:
"'''Kabaree'''" (ingliskeelne originaalpealkiri "'''Cabaret'''") on [[muusikal]], millele tegi muusika [[John Kander]] ja laulutekstid kirjutas [[Fred Ebb]]. Muusikal baseerub [[John Van Druten]]i näidendil "I Am a Camera" (1951), mis ise põhineb [[Christopher Isherwood]]i lühinovellil "Goodbye to Berlin" (1939).
"'''Kabaree'''" (originaalpealkiri "'''Cabaret'''") on [[muusikal]], millele tegi muusika [[John Kander]] ja laulutekstid kirjutas [[Fred Ebb]]. Muusikal baseerub [[John Van Druten]]i näidendil "I Am a Camera" (1951), mis ise põhineb [[Christopher Isherwood]]i lühinovellil "Goodbye to Berlin" (1939).


Muusikal kanti esimest korda ette [[20. november|20. novembril]] [[1966]] [[New York]]is [[Broadway]]l.
Muusikal kanti esimest korda ette [[20. november|20. novembril]] [[1966]] [[New York]]is [[Broadway]]l.

Redaktsioon: 14. märts 2017, kell 18:01

"Kabaree" (originaalpealkiri "Cabaret") on muusikal, millele tegi muusika John Kander ja laulutekstid kirjutas Fred Ebb. Muusikal baseerub John Van Druteni näidendil "I Am a Camera" (1951), mis ise põhineb Christopher Isherwoodi lühinovellil "Goodbye to Berlin" (1939).

Muusikal kanti esimest korda ette 20. novembril 1966 New Yorkis Broadwayl.

Muusikali on ette kantud ka Eestis.

1972 valmis muusikali põhjal samanimeline film.

Välislingid