Naiste Töö ja Elu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
2. rida: 2. rida:
'''Naiste Töö ja Elu''' oli aastatel 1911–1927 [[Tartu]]s ilmunud naiste [[kuukiri]]<ref name="EEvana">{{EEvana|6|107}}</ref>.
'''Naiste Töö ja Elu''' oli aastatel 1911–1927 [[Tartu]]s ilmunud naiste [[kuukiri]]<ref name="EEvana">{{EEvana|6|107}}</ref>.


Ajakiri ilmus algul väljaande [[Käsitööleht]] kaasväljaandena<ref name="EEvana"/>. Asutamise algusest kuni 1915. aastani kandis ajakiri nime '''Naesterahva Töö ja Elu'''<ref name="EEvana"/>. Aastal 1927 ühines ajakiri väljaandega [[Naiste Hääl]]<ref name="EEvana"/>. Tartu Eesti Naesterahva Seltsi ajakirja esimeseks peatoimetajaks oli Marie Reiman, kes kaasas kohe paarkümmend tuntud ja haritud eesti naist ajakirja kaastööliseks. Nende hulgas oli palju tolleaegsed nais-ühiskonnategelasi, kelle hulgas olid näiteks Lilli Suburg, Alma Ostra-Oinas, Marta Lepp, Johanna Sild-Rebane, Marta Sillaots, Salme Pruuden jt. Ajakiri ilmus korra kuus. 1917. aastast alates oli Naiste Töö ja Elu nii Tartu kui ka Tallinna naiste ühenduste ühine häälekandja, peatoimetajaks sai Marie Reisik. Väljaanne ilmus kord nädalas. Ajakirja peatoimetaja lubas kajastada naiste õigusi ja teisi teemasid parteideüleselt.
Ajakiri ilmus algul väljaande [[Käsitööleht]] kaasväljaandena<ref name="EEvana"/>. Asutamise algusest kuni 1915. aastani kandis ajakiri nime '''Naesterahva Töö ja Elu'''<ref name="EEvana"/>. Aastal 1927 ühines ajakiri väljaandega [[Naiste Hääl]]<ref name="EEvana"/>. Tartu Eesti Naesterahva Seltsi ajakirja esimeseks peatoimetajaks oli [[Marie Reiman]], kes kaasas kohe paarkümmend tuntud ja haritud eesti naist ajakirja kaastööliseks. Nende hulgas oli palju tolleaegsed nais-ühiskonnategelasi, kelle hulgas olid näiteks [[Lilli Suburg]], [[Alma Ostra-Oinas]], [[Marta Lepp]], [[Johanna Sild-Rebane]], [[Marta Sillaots]], [[Salme Pruuden]] jt. Ajakiri ilmus korra kuus. 1917. aastast alates oli Naiste Töö ja Elu nii Tartu kui ka Tallinna naiste ühenduste ühine häälekandja, peatoimetajaks sai [[Marie Reisik]]. Väljaanne ilmus kord nädalas. Ajakirja peatoimetaja lubas kajastada naiste õigusi ja teisi teemasid parteideüleselt.


==Viited==
==Viited==

Redaktsioon: 5. detsember 2016, kell 22:13

Naiste Töö ja Elu oli aastatel 1911–1927 Tartus ilmunud naiste kuukiri[1].

Ajakiri ilmus algul väljaande Käsitööleht kaasväljaandena[1]. Asutamise algusest kuni 1915. aastani kandis ajakiri nime Naesterahva Töö ja Elu[1]. Aastal 1927 ühines ajakiri väljaandega Naiste Hääl[1]. Tartu Eesti Naesterahva Seltsi ajakirja esimeseks peatoimetajaks oli Marie Reiman, kes kaasas kohe paarkümmend tuntud ja haritud eesti naist ajakirja kaastööliseks. Nende hulgas oli palju tolleaegsed nais-ühiskonnategelasi, kelle hulgas olid näiteks Lilli Suburg, Alma Ostra-Oinas, Marta Lepp, Johanna Sild-Rebane, Marta Sillaots, Salme Pruuden jt. Ajakiri ilmus korra kuus. 1917. aastast alates oli Naiste Töö ja Elu nii Tartu kui ka Tallinna naiste ühenduste ühine häälekandja, peatoimetajaks sai Marie Reisik. Väljaanne ilmus kord nädalas. Ajakirja peatoimetaja lubas kajastada naiste õigusi ja teisi teemasid parteideüleselt.

Viited

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 Eesti Entsüklopeedia. 6. köide: Muther–Rakitse. Tartu: Loodus, 1936, lk 107.