Fööniksi ordu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
→‎Algse ordu liikmed: +Aberforth Dumbledore
+Arabella Figg
13. rida: 13. rida:
; Teada olevad ellu jäänud liikmed
; Teada olevad ellu jäänud liikmed


* Aberforth Dumbledore – vend [[Albus Dumbledore|Albus]], õde Ariana, ema Kendra Dumbledore. Aberforth kaotas oma ema ja õe. Töötas Seapea kõrtsis ja teavitas Albust kõigest, mis Siganurmes toimus.
* '''Aberforth Dumbledore''' – vend [[Albus Dumbledore|Albus]], õde Ariana, ema Kendra Dumbledore. Aberforth kaotas oma ema ja õe. Töötas Seapea kõrtsis ja teavitas Albust kõigest, mis Siganurmes toimus.
* [[Dedalus Diggle]]
* [[Dedalus Diggle]]
* [[Elphias Doge]]
* [[Elphias Doge]]
* [[Minerva McGonagall]]
* [[Minerva McGonagall]]
* [[Mundungus Fletcher]]
* [[Mundungus Fletcher]]
* '''Arabella Figg''' – vaatab [[Harry Potter]]i järgi siis, kui [[Perekond Durslayd|Dursleyd]] on väljas. Proua Figgil on palju kasse. Ta on [[soss]] (nõid, kes ei saa nõidumisega hakkama). Ta aitas Harryl [[Harry Potter ja Fööniksi Ordu|5. osas]] [[Dudley Dursley|Dudley]] koju viia peale [[Dementorid|dementor]]ite rünnakut, mille korraldas [[Dolores Jane Umbridge]].
* [[Arabella Figg]]
* [[Rubeus Hagrid]]
* [[Rubeus Hagrid]]
* [[Sturgis Podmore]]
* [[Sturgis Podmore]]

Redaktsioon: 5. detsember 2016, kell 13:34

Fööniksi ordu on ühing J. K. Rowlingu romaanisarjast "Harry Potter".

Ordu olemus

Fööniksi ordu seob valitud võlureid ja nõidu, kes peavad võitlust Lord Voldemorti vastu. Ordu loojaks ja juhiks on Albus Dumbledore. Esimest korda kutsuti ordu kokku esimese sõja alguses. Pärast Voldemorti lüüa saamist ja haihtumist läks ordu laiali. Teist korda kutsus Albus Dumbledore ordu kokku tunni aja jooksul pärast Voldemorti taassündi.

Ordu on oma nime saanud Albus Dumbledore'i fööniks Fawkesi järgi, kes on ühtlasi ka võlukeppide valmistaja Ollivanderile andnud kaks sabasulge, millest üks on Lord Voldemorti ja teine Harry võlukepis.

Kuigi pärast teist kokku kutsumist teavad ordu liikmed kindlalt, et Voldemort on naasnud, ei taha Võlukunsti Ministeerium ega ka enamik tavalisi võlureid seda uskuda. Järgneva aasta jooksul tuleb ordul töötada pagenduses ja tiheda saladuskatte all. Nende peakorteriks saab Grimmauld Place 12 Londonis, mis oli Sirius Blacki kodu, enne kui ta ära jooksis. Kuid hiljem seitsmendas osas saab peakorteriks Jäneseurg.

Algse ordu liikmed

Teada olevad ellu jäänud liikmed
Endised liikmed

Taasühinenud ordu liikmed

Teada olevad ellu jäänud liikmed
Endised liikmed