Surmasööjad: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
+Bartemius Crouch noorem
13. rida: 13. rida:
*'''Vincent Crabbe'i isa''': Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda.
*'''Vincent Crabbe'i isa''': Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda.
*'''Bartemius Crouch noorem''': Kasutas [[Cruciatuse needus]]t ja [[Imperiuse needus]]t. Teeskles [[Alastor Moody]]t. [[Dementorid]] imesid ta hinge välja.
*'''Bartemius Crouch noorem''': Kasutas [[Cruciatuse needus]]t ja [[Imperiuse needus]]t. Muutub tänu mitmemahlamöginale Alaston "Hullsilm" Moodyks. [[Dementorid]] imesid ta hinge välja. Ta on kuulsa Barty Crouchi poeg. Ta on [[Lord Voldemort]]i poolel ja ta on istunud kinni [[Azkaban]]is.


*'''Antonin Dolohov''': Kasutas [[Cruciatuse needus]]t ja tappis [[Remus Lupin]]i. Ta tappis süütuid inimesi ja talle meeldis kasutada [[Imperiuse needus|Imperiuse needust]]
*'''Antonin Dolohov''': Kasutas [[Cruciatuse needus]]t ja tappis [[Remus Lupin]]i. Ta tappis süütuid inimesi ja talle meeldis kasutada [[Imperiuse needus|Imperiuse needust]]

Redaktsioon: 5. detsember 2016, kell 10:57

Surmasööjad on J. K. Rowlingi romaanisarjas "Harry Potter" kurja Lord Voldemorti järgijad.

Teadaolevad surmasööjad

  • Regulus Black: Ta on puhtavereliste Blackide perekonnast. Ei sooritanud kuritegusid, pöördus Voldemorti vastu. Hetkel surnud. Tema vend on Sirius Black.
  • Vincent Crabbe'i isa: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda.
  • Gregory Goyle'i isa: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda.
  • Jugson: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse Saladuste Osakonda.
  • Igor Karkaroff: Ta on Durstrangi kooli direktor ning kolmevõluri turniiri kohtunik. Piinas mugusid. Surnud.
  • Rabastan Lestrange: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda. Kasutas Cruciatuse needust.
  • Walden Macnair: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse Saladuste Osakonda.
  • Lucius Malfoy: Draco Malfoy isa. Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse ja Saladuste Osakonda. Kasutas Imperiuse needust. Teeskles korduvalt, et ei olnud kunagi surmasööja. Hetkel vabaduses. Peale Lord Voldemorti esimest surma õnnestus Luciusel vältida vangistust, väites, et oli imperiuse needuse all. Ta üritas saboteerida Arthur Weasleyt, sokutades Ginny Weasley kätte lord Voldemorti vana päeviku. See põhjustas Saladuste kambri taasavamise 1992. aastal. 1994. aastal osales ta muguperekonna alandamises pärast lendluudpalli maailmakarika finaali. Kui Voldemort tuli ta tagasi, ühines Lucius surmasööjatega, kes tegid jõupingutusi, et saada kätte ettekuulutus. Pärast sõnavahetust hävitatakse ettekuulutus ning Lucius ning tema kaaslased viiakse Azkabani. Lord Voldemort "aitas" nad Azkabanist välja aastal 1997, aga ta oli tema peale pahane ebaõnnestumise pärast.
  • Mulciber: Tema eriala oli Imperiuse needus. Aurorid said ta kätte ning tapsid ta.
  • Nott vanem: Osales salajases sissetungis Võlukunsti Ministeeriumisse, kus Hermione Granger ta uimastas.
  • Peter Pettigrew: Reetis Lily ja James Potteri teatades Voldemortile nende peidupaiga. Tappis 12 mugu ja lavastas süüdi Sirius Blacki. Ühtlasi mõrvas Cedric Diggory oma isanda käsul. Surnud. Õppis Sigatüükas samal ajal kui James Potter, Sirius Black, Remus Lupin. Kuulus Gryffindori majasse. Oli eespool nimetatud inimeste lähedane sõber. Koos James Potteri ja Sirius Black sai temast animaag kuna nende ühine sõber Remus Lupin oli poolanimaag – libahunt, ning et nende sõber üksi ei kannataks otsustasid sõbrad olla animaagidena temale seltsiks. Neljakesi koos tegid nemad ka kelmikaardi, mille Harryle tema kolmandal kooliaastal andsid Fred ja George Weasley. Peter Pettigrewst sai aga Voldemorti käsilane ja tema andis ka Voldemortile teada James ja Lily Potteri asukoha, ning on seetõttu ka osaliselt süüdi Harry vanemate mõrvas. Peale Voldemorti langust Peter põgeneb ning asub elama Weasleyde juurde rotina (Siblik). Kui aga tema tõeline identiteet avastatakse, siis Peter põgeneb taas ja liitub uuesti Voldemortiga. Ta aitab kaasa Voldemorti taassünnile. Pettigrew sureb Voldemorti poolt talle antud hõbedase ülitugeva käe läbi, mis kägistab ta, kui Harry püüab põgeneda Malfoy'de juurest keldrist. Kuna Harry päästis 3. raamatus Pettigrew elu, sidus see nad omavahel kokku nii, et Pettigrew jäi Harry'le võlgu ning ta ei saanud Harry'le viga teha. Pettigrew'i võlukepi sai enda kätte Ron Weasley.
  • Augustus Rookwood: Andis Voldemortile infot Võlukunsti Ministeeriumi kohta ning osales rünnakus Saladuste Osakonda.
  • Evan Rosier: Auror Alastor Moody püüdis ta kinni ja tappis ta. Rosier lömastas enne seda Moody nina ära.
  • Thorfinn Rowle: Ründas Sigatüügast nii kuuendas kui ka seitsmendas osas. Tappis kogemata surmasööja Gibboni. Üritas rünnata Harry Potterit ja ta sõpru Tottenham Court Roadil, kuid ebaõnnestus.
  • Severus Snape: Andis Voldemortile informatsiooni ettekuulutuse kohta, kuid hiljem pöördus ta vastu ning töötas topeltagendina.Nagini tappis ta.
  • Wilkes: Tema kuritegudest pole eriti palju teada.