Oleg Popov: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
16. rida: 16. rida:
2015. aasta detsembris esines ta Peterburi Suure Riikliku Tsirkuse renoveerimisjärgse taasavamise pidustustel.
2015. aasta detsembris esines ta Peterburi Suure Riikliku Tsirkuse renoveerimisjärgse taasavamise pidustustel.


[[2016]]. aasta oktoobri lõpul suundus 86-aastane Oleg Popov gastrollile [[Rostov]]isse, kus toimus tema show "Olgu jääv meile päike" esmaesitlus. Ta suri 2. novembri õhtul pärast etendust hotellis südameseiskumise tagajärjel. Hüvastijätt Oleg Popoviga toimub 7. novembril Rostovis, naise ja tütre otsusel maetakse ta Saksamaale. Popovi viimne soov oli, et ta maetaks klounikostüümis.
[[2016]]. aasta oktoobri lõpul suundus 86-aastane Oleg Popov gastrollile Rostovisse, kus toimus tema show "Olgu jääv meile päike" esmaesitlus. Ta suri 2. novembri õhtul pärast etendust hotellis südameseiskumise tagajärjel. Hüvastijätt Oleg Popoviga toimub 7. novembril Rostovis, naise ja tütre otsusel maetakse ta Saksamaale. Popovi viimne soov oli, et ta maetaks klounikostüümis.


==Tunnustused==
==Tunnustused==

Redaktsioon: 7. november 2016, kell 14:27

Oleg Popov (2009)
Oleg Popov

Oleg Popov (vene keeles Олег Константинович Попо́в, 31. juuli 1930 Võrubovo, Moskva oblas2. november 2016 Rostov Doni ääres) oli vene tsirkuseartist ja näitleja, üks maailma kuulsamaid kloune.

1944. aastal asus ta õppima NSV Liidu riiklikus tsirkuse- ja estraadikunsti koolis, mille lõpetas 1950. aastal.

Alustas karjääri ekvilibristina. 1951 debüteeris klounina Saraatovi tsirkuses. Oleg Popov lõi "Päikeseklouni" tegelaskuju, kes tuli lavale õlgedest tehtud kollase paruka, lohvakate punaste pükste ja musta-valge-ruudulise soniga. Esinemistes kasutas ta ekvilibristika, akrobaatika, žongleerimise ja paroodia elemente.

Popov võttis osa esimestest nõukogude tsirkuse gastrollidest Lääne-Euroopas, mis tõid talle ülemaailmse kuulsuse.

1991. aastal kolis ta Venemaalt Saksamaale, kus hakkas esinema oma tsirkuseprogrammiga Õnneliku Hansu (saksa keeles Hans im Glück) pseudonüümi all.

Pärast 24 aasta pikkust vaheaega külastas Popov uuesti Venemaad 2015. aasta suvel ning esines oma kavaga Sotši tsirkuses. 2015. aasta detsembris esines ta Peterburi Suure Riikliku Tsirkuse renoveerimisjärgse taasavamise pidustustel.

2016. aasta oktoobri lõpul suundus 86-aastane Oleg Popov gastrollile Rostovisse, kus toimus tema show "Olgu jääv meile päike" esmaesitlus. Ta suri 2. novembri õhtul pärast etendust hotellis südameseiskumise tagajärjel. Hüvastijätt Oleg Popoviga toimub 7. novembril Rostovis, naise ja tütre otsusel maetakse ta Saksamaale. Popovi viimne soov oli, et ta maetaks klounikostüümis.

Tunnustused

Välislingid