Henn Arvo: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
PResümee puudub
4. rida: 4. rida:
Ta on lõpetanud [[Viljandi Maagümnaasium]]i.
Ta on lõpetanud [[Viljandi Maagümnaasium]]i.


1935. aastal panid ''Eia'' ([[Evald Reier]]) ja ''Jok'' Viljandis Tartu tänaval Romantsovi majas kahe peale üles oma esimese [[šarž]]inäituse. Sellele järgnesid näitused [[Põltsamaa]]l, [[Narva]]s, [[Paide]]s, [[Tapa]]l, [[Tõrva]]s, [[Tallinn]]as ja mujal. 1936. aasta sügisel võeti koos Eiaga ette reis ümber Euroopa. Reisil teeniti raha kohapeal tuntud inimestest šarže tehes. Pärast Euroopa reisilt naasmist korraldasid Jok ja Eia mitmeid näitusi Eestis ja jõudsid oma piltidega veel [[Helsingi]]sse, [[Lahti]]sse ja [[Hämeenlinna]]. 1941. aasta suve lõpul avasid Eia, Jok ja [[Edmund Valtman]] Viljandis [[Lossi tänav]]al oma stuudios nn karikatuuripuhveti, kus igaüks võis endast mõõduka tasu eest lasta šarži teha.
1935. aastal panid ''Eia'' ([[Evald Reier]]) ja ''Jok'' Viljandis Tartu tänaval Romantsovi majas kahe peale üles oma esimese [[šarž]]inäituse. Sellele järgnesid näitused [[Põltsamaa]]l, [[Narva]]s, [[Paide]]s, [[Tapa]]l, [[Tõrva]]s, [[Tallinn]]as ja mujal. 1936. aasta sügisel võeti koos Eiaga ette reis ümber Euroopa. Reisil teeniti raha kohapeal tuntud inimestest šarže tehes. Pärast Euroopa reisilt naasmist korraldasid Jok ja Eia mitmeid näitusi Eestis ja jõudsid oma piltidega veel [[Helsingi]]sse, [[Lahti]]sse ja [[Hämeenlinna]]. 1941. aasta suve lõpul avasid Eia, Jok ja [[Edmund Valtman]] Viljandis [[Lossi tänav (Viljandi)|Lossi tänav]]al oma stuudios nn karikatuuripuhveti, kus igaüks võis endast mõõduka tasu eest lasta šarži teha.


==Isiklikku==
==Isiklikku==

Redaktsioon: 10. oktoober 2016, kell 21:33

Hoiatus! Võimalik autoriõiguste rikkumine!
Kui on olemas/saadud luba teksti kasutamiseks litsentsi CC BY-SA 3.0 tingimustel, siis edasta aadressile permissions-etättwikimedia.org kiri, milles autor kinnitab, et on nõus teksti kasutamisega selle litsentsi tingimustel.

Võimalikuks lahenduseks on ka teksti ümbersõnastamine, sest faktid ei ole autoriõigustega kaitstud.

Henn Arvo (ka Henn Arwo, pseudonüüm "Jok", enne eestistamist aastani 1935 Johannes Kõpman; 31. jaanuar 1915 Viljandi17. august 1984 Montreal, Kanada) oli eesti kergejõustiklane, spordiajakirjanik, spordikohtunik ja karikaturist.

Ta on lõpetanud Viljandi Maagümnaasiumi.

1935. aastal panid Eia (Evald Reier) ja Jok Viljandis Tartu tänaval Romantsovi majas kahe peale üles oma esimese šaržinäituse. Sellele järgnesid näitused Põltsamaal, Narvas, Paides, Tapal, Tõrvas, Tallinnas ja mujal. 1936. aasta sügisel võeti koos Eiaga ette reis ümber Euroopa. Reisil teeniti raha kohapeal tuntud inimestest šarže tehes. Pärast Euroopa reisilt naasmist korraldasid Jok ja Eia mitmeid näitusi Eestis ja jõudsid oma piltidega veel Helsingisse, Lahtisse ja Hämeenlinna. 1941. aasta suve lõpul avasid Eia, Jok ja Edmund Valtman Viljandis Lossi tänaval oma stuudios nn karikatuuripuhveti, kus igaüks võis endast mõõduka tasu eest lasta šarži teha.

Isiklikku

Abikaasa Helmi; tütar Kersti Puhvel.

Sport

Kaheksakordne Eesti meister aastatel 1938–1943: viiel korral Eesti meister 400 m tõkkejooksus, kolmel korral teatejooksudes "Sakala" meeskonnas.

Töökohad

  • Ajaleht Eesti Spordileht – kaastööline, karikaturist
  • Ajaleht Sakala – toimetuse liige
  • Riigi Ringhääling – spordiajakirjanik (1939)
  • Kindlustusagent Kanadas
  • Aluminium Company Alcan (Kanada) – ettevõttel oli oma ajakiri, millele ta tegi karikatuure

Välislingid