Väike tänav (Tallinn): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Valikulised grammatikaparandused.
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Väike tänav''' on tänav [[Tallinn]]as [[Nõmme linnaosa]]s [[Nõmme asum|Nõmme]] ja [[Rahumäe]] asumis. Väike tänav algab [[Pärnu maantee]]lt ja lõpeb [[Liiva tänav (Tallinn)|Liiva tänaval]]. Väike tänav on põhjaloode-lõunakagusuunaline ja ligikaudu 155 meetri pikkune.
'''Väike tänav''' on tänav [[Tallinn]]as [[Nõmme linnaosa]]s [[Nõmme asum|Nõmme]] ja [[Rahumäe]] asumis.<ref>http://www.eki.ee/knab/tallinn1.htm</ref> Väike tänav algab [[Pärnu maantee]]lt ja lõpeb [[Liiva tänav (Tallinn)|Liiva tänaval]]. Väike tänav on põhjaloode-lõunakagusuunaline ja ligikaudu 155 meetri pikkune.


==Tänava nimed ja ajalugu==
==Tänava nimed ja ajalugu==

Redaktsioon: 22. juuni 2016, kell 12:47

Väike tänav on tänav Tallinnas Nõmme linnaosas Nõmme ja Rahumäe asumis.[1] Väike tänav algab Pärnu maanteelt ja lõpeb Liiva tänaval. Väike tänav on põhjaloode-lõunakagusuunaline ja ligikaudu 155 meetri pikkune.

Tänava nimed ja ajalugu

Tänava esialgne nimi oli alates 1926. aastat Lai tänav (saksa keeles Breitstrasse, vene keeles Широкая улица).[2] Lühiajaliselt oli aastatel 19401941 tänava nimeks Lehise tänav. Laia tänava nimi aga kordus ega sobinud sellele lühikesele ja võrdlemisi kitsale tänavale, mistõttu 25. septembril 1959 sai tänava nimeks Väike tänav.[3]

Viited