Kreenholmi tänav: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Kreenholmi tänav''' on tänav Narvas. Tänav algab Kulgu tänavalt ja lõppeb Tallinna–Narva maanteega ristudes. Tänavast on kirjali...'
 
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Kreenholmi tänav''' on [[tänav]] [[Narva]]s.
'''Kreenholmi tänav''' on [[tänav]] [[Narva]]s [[Kerese]] ja [[Kreenholmi]] linnaosas.


Tänav algab [[Tallinna maantee (Narva)|Tallinna maanteelt]], ristub [[Võidu prospekt]]i, [[Energia põik|Energia põigu]], [[Lasteaia tänav (Narva)|Lasteaia tänava]], [[Paul Kerese tänav (Narva)|Kerese]], [[Vassili Gerassimovi tänav|Gerassimovi]], [[Haigla tänav (Narva)|Haigla]], [[Proletariaadi tänav|Proletariaadi]], [[Mihhail Maslovi tänav|Maslovi]] ja [[Mängu tänav (Narva)|Mängu tänavaga]] ning lõppeb [[Kulgu tänav]]aga ristudes. Tänava pikkus on 2,42 km.
Tänav algab [[Kulgu tänav (Narva)|Kulgu tänavalt]] ja lõppeb [[Tallinna–Narva maantee]]ga ristudes.


Tänavast on kirjalikke teateid alates [[1915]], kui seda nimetati ''Suur-Kreenholmi prospektiks'' (vene keeles Большой Кренгольмскій проспектъ). 1936 nimetati tänavat ''Suur-Kreenholmi promenaadiks''.<ref name="KNAB">[http://www.eki.ee/cgi-bin/mkn8.cgi?form=ee&lang=et&kohanimi=96027553&f2v=Y&f3v=Y&nimeliik=&maakond=&vald=&kihelkond=&asum=&f10v=Y&x1d=&x1m=&x1s=&x2d=&x2m=&x2s=&y1d=&y1m=&y1s=&y2d=&y2m=&y2s=&f14v=Y&of=tb Kohanimeandmebaas] (vaadatud 15.03.2016)</ref>
Tänav on kujutatud 1900. aasta linnaplaanil nimeta tänavana, 1912. aasta linnaplaanil on ta kujutatud ''Suur-Kreenholmi prospekti'' nime all. (vene keeles Большой Кренгольмскій проспектъ). 1929. ja 1940. aasta linnaplaanidel tänava nimi on ''Suur-Kreenholmi promenaad'' ja ta kulgeb üle raudtee [[Hele tänav]]ani.

Oletatavasti sai tänav oma nime selletõttu et viis ta [[Kreenholmi linnaosa]] suunas.


==Viited==
==Viited==

Redaktsioon: 6. juuni 2016, kell 07:30

Kreenholmi tänav on tänav Narvas Kerese ja Kreenholmi linnaosas.

Tänav algab Tallinna maanteelt, ristub Võidu prospekti, Energia põigu, Lasteaia tänava, Kerese, Gerassimovi, Haigla, Proletariaadi, Maslovi ja Mängu tänavaga ning lõppeb Kulgu tänavaga ristudes. Tänava pikkus on 2,42 km.

Tänav on kujutatud 1900. aasta linnaplaanil nimeta tänavana, 1912. aasta linnaplaanil on ta kujutatud Suur-Kreenholmi prospekti nime all. (vene keeles Большой Кренгольмскій проспектъ). 1929. ja 1940. aasta linnaplaanidel tänava nimi on Suur-Kreenholmi promenaad ja ta kulgeb üle raudtee Hele tänavani.

Oletatavasti sai tänav oma nime selletõttu et viis ta Kreenholmi linnaosa suunas.

Viited