Vints: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Vints''' on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil nöörile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosne...'
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Vints''' on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil nöörile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremates vormides, vintsid on kasutusel erinevates masinates nagu puksiirid, ja liftid. Pooli võib nimetada ka vintsi trummeliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt-, hüdrauliliselt-, pneumaatiliselt- või sisepõlemismootorilt. Mõned vintsid võivad olla solenoid piduri- ja / või mehaanilise piduri või hammasratas ja põrklink seademega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.
'''Vints''' on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil [[nöör]]ile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremates vormides, vintsid on kasutusel erinevates masinates nagu [[puksiir]]id ja [[lift]]id. Pooli võib nimetada ka vintsi trummeliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt-, hüdrauliliselt-, pneumaatiliselt- või [[sisepõlemismootor]]ilt. Mõned vintsid võivad olla [[solenoid]] [[pidur]]i- ja / või mehaanilise piduri või [[hammasratas]] ja põrklink seademega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.

Redaktsioon: 4. juuni 2016, kell 11:30

Vints on mehaaniline seade, mida kasutatakse tõmbamiseks, laskumisteks või mingil muul viisil nöörile või kaablile pinge reguleerimiseks. Kõige lihtsamal kujul koosneb see poolist, millele on kinnitatud käsivänt. Suuremates vormides, vintsid on kasutusel erinevates masinates nagu puksiirid ja liftid. Pooli võib nimetada ka vintsi trummeliks. Keerukamatel vintsidel on käikudega ülekanne, mis saab toidet elektriliselt-, hüdrauliliselt-, pneumaatiliselt- või sisepõlemismootorilt. Mõned vintsid võivad olla solenoid piduri- ja / või mehaanilise piduri või hammasratas ja põrklink seademega, mis takistab tal lahti kerimast, kui põrklinki on sisse tõmmatud.