Arutelu:Toompea loss: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
10. rida: 10. rida:


:Kordan küsimust. Artikli alguses on seda samastatud Väikese linnusega, mille kohta on omaette artikkel. [[Kasutaja:Andres|Andres]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 28. aprill 2016, kell 09:59 (EEST)
:Kordan küsimust. Artikli alguses on seda samastatud Väikese linnusega, mille kohta on omaette artikkel. [[Kasutaja:Andres|Andres]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 28. aprill 2016, kell 09:59 (EEST)
::Siin on tõenäoliselt püütud anda ülevaadet kubermanguvalitsuse baroksest ja varaklassitsistlikust lossihoonest idatiivas, kus täna asub parlament. Keskaegne läänekülg on siiski jäänuk väikesest ordulinnusest. Eemaldasin muuhulgas lingi, mis viis kahtlasele spämm-leheküljele (võis olla viiruslik) .ru domeenilõpuga. Sellist gravüüri ma Google'ist ei leidnud. [[Kasutaja:Boreaalane|Boreaalane]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 28. aprill 2016, kell 10:49 (EEST)
::Siin on tõenäoliselt püütud anda ülevaadet kubermanguvalitsuse baroksest ja varaklassitsistlikust lossihoonest kirdetiivas, kus täna asub parlament. Keskaegne läänekülg on siiski jäänuk väikesest ordulinnusest. Eemaldasin muuhulgas lingi, mis viis kahtlasele spämm-leheküljele (võis olla viiruslik) .ru domeenilõpuga. Sellist gravüüri ma Google'ist ei leidnud. [[Kasutaja:Boreaalane|Boreaalane]] ([[Kasutaja arutelu:Andres|arutelu]]) 28. aprill 2016, kell 10:49 (EEST)

Redaktsioon: 28. aprill 2016, kell 22:55

Toompea loss ehk Väike linnus on Tallinnas Toompeal asuv hoone, kus asub praegu Eesti Vabariigi parlament. Loss on erinevaist ajastuist pärit kogum eriilmelisi ja -otstarbelisi ehitisi.

kas ei peaks ütlema "hooned"? --TarmoK 13. detsember 2005, kell 12.52 (UTC)


selline küsimus. Millist hoonet ikka nüüd mõeldakse Toompea lossi nime all? Kultuurimälestiste registris ei ole üldse sellist ühikut. Riigikogu kodulehekülge lugedes jääb mulje, et peetakse silmas kubermanguvalitsuse hoonet - "Lossi keskne korrus on teine korrus, kus asub esindussaal – Valge saal. Saal oli algselt varaklassitsistlik, lage kaunistas ovaalne peegel ja seinu rippdekoorid – antiigi eeskujul vaasid, trofeed ja urnid. Peakorrusel asusid ka kubermanguvalitsus ja kuberneri eluruumid. Peakorruse ruumid moodustavad põhja–lõuna-suunalise anfilaadi Lossi platsi ääres. Kubermanguvalitsuse hoone meenutas elegantset aadlipaleed. Ilmselt seepärast juurdus 18. sajandi viimasel veerandil ka nimetus Toompea loss."--Hendrix 3. mai 2008, kell 05:45 (UTC)

Toompea lossi all mõeldakse nähtavasti kogu kompleksi, mis on Riigikogu valduses. EE-s on selle kohta öeldud "Toompea linnus". Ma ei tea, kuidas nüüd, aga vanasti oli seal ka trükikoda, arhiiv, raamatukogu ja elumajad. Andres 3. mai 2008, kell 09:02 (UTC)

Millest see artikkel räägib? Andres 8. jaanuar 2009, kell 13:21 (UTC)

Kordan küsimust. Artikli alguses on seda samastatud Väikese linnusega, mille kohta on omaette artikkel. Andres (arutelu) 28. aprill 2016, kell 09:59 (EEST)[vasta]
Siin on tõenäoliselt püütud anda ülevaadet kubermanguvalitsuse baroksest ja varaklassitsistlikust lossihoonest kirdetiivas, kus täna asub parlament. Keskaegne läänekülg on siiski jäänuk väikesest ordulinnusest. Eemaldasin muuhulgas lingi, mis viis kahtlasele spämm-leheküljele (võis olla viiruslik) .ru domeenilõpuga. Sellist gravüüri ma Google'ist ei leidnud. Boreaalane (arutelu) 28. aprill 2016, kell 10:49 (EEST)[vasta]