Eidapere raudteepeatus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
8. rida: 8. rida:
Eidapere jaam rajati [[1926]]. aastal.
Eidapere jaam rajati [[1926]]. aastal.


Eidapere jaamast sai alguse [[Eidapere-Järvakandi tööstusraudtee]]. Jaamas oli kaks [[raudtee]]haru ning sealt said alguse kaks haruteed: 1,5 km pikkune Eko Klaasivabriku A/S harutee suundus vasakule ja Järvakandi klaasivabriku haru paremale poole põhiraudteest. Eidaperes asus liini üks kolmest veevõtukohast.<ref>[http://www.hansaco.ee/raudtee/?main=1&sub=51&stat=139&tlink=0 Eesti kitsarööpmelised raudteed]</ref> Pärast kitsarööpmelise raudtee ülesvõttu 1969. aastal likvideeriti ka raudteeharu Järvakanti (harutee Eidapere klaasivabrikusse livkideeriti juba 1928. a.). Kuigi laiarööpmelise raudtee rajamisel jäeti võimalus haru ehitamiseks Järvakanti, seda siiski ei tehtud. 23. juulist 1971. a. kuni 7. septembrini 2004. a. töötas [[Laiarööpmeline raudtee|laiarööpmeline]] Eidapere jaam. Jaamas oli kaks kõrvalteed ning tupik. Tänapäeval on alles vaid [[raudteepeatus]], kõrvalteed on demonteeritud.
Eidapere jaamast sai alguse [[Eidapere-Järvakandi tööstusraudtee]]. Jaamas oli kaks [[raudtee]]haru ning sealt said alguse kaks haruteed: 1,5 km pikkune Eko Klaasivabriku A/S harutee suundus vasakule ja Järvakandi klaasivabriku haru paremale poole põhiraudteest. Eidaperes asus liini üks kolmest veevõtukohast.<ref>[http://www.hansaco.ee/raudtee/?main=1&sub=51&stat=139&tlink=0 Eesti kitsarööpmelised raudteed]</ref> Pärast kitsarööpmelise raudtee ülesvõttu 1969. aastal likvideeriti ka raudteeharu Järvakanti (harutee Eidapere klaasivabrikusse livkideeriti juba 1928. a.). Kuigi laiarööpmelise raudtee rajamisel jäeti võimalus haru ehitamiseks Järvakanti, seda siiski ei tehtud.
23. juulist 1971. a. kuni 7. septembrini 2004. a. töötas [[Laiarööpmeline raudtee|laiarööpmeline]] Eidapere jaam. Jaamas oli kaks kõrvalteed ning tupik. Tänapäeval on alles vaid [[raudteepeatus]], kõrvalteed on demonteeritud.


==Jaamahoone==
==Jaamahoone==
22. rida: 24. rida:
{{Viited}}
{{Viited}}


{{coordinate|NS=58/45/25.449/N|EW=24/56/19.097/E|type=landmark|region=EE}}
==Välislinke==


==Välislinke==
* [http://railwayz.info/photolines/station/6153 Infot peatuse kohta; fotod] (''[[vene keel]]es'')
* [http://railwayz.info/photolines/station/6153 Infot peatuse kohta; fotod] (''[[vene keel]]es'')
* [http://eidapereraamatukogu.kehtna.ee/album/thumbnails.php?album=2&page=1 Eidapere Virtuaalmuuseumi album - Raudtee]
* [https://www.youtube.com/watch?v=wODtAFhbLkg YouTube video: DR1A-224 DMU at Eidapere station, Estonia, 13.04.1998]


{{Raudteepeatus reisirongiliinidel | eelnev=[[Koogiste raudteepeatus|Koogiste]] | päis=Raudteepeatus lõunasuunalistel reisirongiliinidel | peatus=Eidapere | järgnev=[[Viluvere raudteepeatus|Viluvere]]}}
{{Raudteepeatus reisirongiliinidel | eelnev=[[Koogiste raudteepeatus|Koogiste]] | päis=Raudteepeatus lõunasuunalistel reisirongiliinidel | peatus=Eidapere | järgnev=[[Viluvere raudteepeatus|Viluvere]]}}

Redaktsioon: 1. märts 2016, kell 18:45

Eidapere raudteepeatus

Eidapere raudteepeatus (saksa Eidaperre) on raudteepeatus Lelle-Pärnu raudteel Raplamaal Kehtna vallas Eidaperes.

Eidapere raudteepeatuses on kaks perrooni, millest üks on madal standardne kiviperroon, mida ei kasutata. Teine lühike ja puust 550 mm kõrgune, kuhu saab rongist väljuda ja sinna siseneda vaid läbi esimese vaguni teise ukse. Rong sõidab Balti jaamast Eidaperre umbes 1h ja 45 minutit, Pärnusse aga ligikaudu tund aega. Peatuses peatub päevas neli reisirongi (kaks Pärnu poole ja kaks Tallinna poole).


Ajalugu

Eidapere jaam rajati 1926. aastal.

Eidapere jaamast sai alguse Eidapere-Järvakandi tööstusraudtee. Jaamas oli kaks raudteeharu ning sealt said alguse kaks haruteed: 1,5 km pikkune Eko Klaasivabriku A/S harutee suundus vasakule ja Järvakandi klaasivabriku haru paremale poole põhiraudteest. Eidaperes asus liini üks kolmest veevõtukohast.[1] Pärast kitsarööpmelise raudtee ülesvõttu 1969. aastal likvideeriti ka raudteeharu Järvakanti (harutee Eidapere klaasivabrikusse livkideeriti juba 1928. a.). Kuigi laiarööpmelise raudtee rajamisel jäeti võimalus haru ehitamiseks Järvakanti, seda siiski ei tehtud.

23. juulist 1971. a. kuni 7. septembrini 2004. a. töötas laiarööpmeline Eidapere jaam. Jaamas oli kaks kõrvalteed ning tupik. Tänapäeval on alles vaid raudteepeatus, kõrvalteed on demonteeritud.

Jaamahoone

Eidapere jaamahoone valmis Leon Johansoni projekti järgi 1927. aastal. Seni täitis jaamahoone ülesannet vana kaubavagun. Jaamahoone oli Edelaraudtee kasutada 2004. aastani, mil lõppes Eidapere raudteejaama töö. Tänapäeval on hoone kasutusel elamuna.[2]

Viited

  1. Eesti kitsarööpmelised raudteed
  2. Mehis Helme "Eesti Raudteejaamad" (Tänapäev 2003)

Välislinke

Eelnev peatus
Raudteepeatus lõunasuunalistel reisirongiliinidel
Järgnev peatus
Koogiste
Eidapere
Viluvere