Vaadeldav universum: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Metagalaktika''' on inimkonna uuritav [[Universum]]. Teisisõnu kogu vaadeldav universum (inglise keeles ''observable universe''). Metagalaktika on universumi sünonüüm, sest termin metagalaktika tähendab seda sama, mis universum - kõik see, mida inimkonnal on võimalik olnud tehniliste vahendite abil vaadelda. Kogu vaadeldav universum moodustab [[kera]], mille keskmes oleme me ise, [[inimene|inimesed]] [[planeet Maa|planeedi Maa]] elanikud. Selle kera [[raadius]] on umbes 45,7 miljardit [[valgusaasta]]t.
'''Metagalaktika''' on inimkonna uuritav [[Universum]]. Teisisõnu kogu vaadeldav universum (inglise keeles ''observable universe''). Metagalaktika on universumi sünonüüm, sest termin metagalaktika tähendab seda sama, mis universum - kõik see, mida inimkonnal on võimalik olnud tehniliste vahendite abil vaadelda. Kogu vaadeldav universum moodustab [[kera]], mille keskmes oleme me ise, [[inimene|inimesed]], [[planeet Maa|planeedi Maa]] elanikud. Selle kera [[raadius]] on umbes 45,7 miljardit [[valgusaasta]]t.


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Redaktsioon: 25. veebruar 2016, kell 13:29

Metagalaktika on inimkonna uuritav Universum. Teisisõnu kogu vaadeldav universum (inglise keeles observable universe). Metagalaktika on universumi sünonüüm, sest termin metagalaktika tähendab seda sama, mis universum - kõik see, mida inimkonnal on võimalik olnud tehniliste vahendite abil vaadelda. Kogu vaadeldav universum moodustab kera, mille keskmes oleme me ise, inimesed, planeedi Maa elanikud. Selle kera raadius on umbes 45,7 miljardit valgusaastat.

Vaata ka