Kuuepäevane sõda: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
38. rida: 38. rida:
| märkused =
| märkused =
}}
}}
'''Kuuepäevane sõda''', [[Araabia-Iisraeli konflikt|kolmas Iisraeli ja araabia riikide vaheline sõda]], peeti 5.–10. mail 1967. Sõda alustas [[Iisrael]], kes oma õhujõudude ja mehhaniseeritud sõjapidamise üleoleku tõttu vallutas nädalaga kogu [[Siinai poolsaar]]e, [[Golani kõrgendik]]u ja [[Palestiina]] alad (Gaza piirkonna ja Jordaania läänekalda). Hõivatud aladelt põgenes umbes 200 000 [[palestiinlased|palestiinlast]], [[Suessi kanal]] suleti.
'''Kuuepäevane sõda''', [[Araabia-Iisraeli konflikt|kolmas Iisraeli ja araabia riikide vaheline sõda]], peeti 5.–10. mail 1967. Sõda alustas [[Iisrael]], kes oma õhujõudude ja mehhaniseeritud sõjapidamise üleoleku tõttu vallutas nädalaga kogu [[Siinai poolsaar]]e, [[Golani kõrgendik]]u ja [[Palestiina]] alad (Gaza piirkonna ja Jordani läänekalda). Hõivatud aladelt põgenes umbes 200 000 [[palestiinlased|palestiinlast]], [[Suessi kanal]] suleti.

Redaktsioon: 8. veebruar 2016, kell 17:44

Kuuepäevane sõda
Kuuepäevane sõda
Toimumisaeg 5.-10. juuni 1967
Toimumiskoht Lähis-Ida
Tulemus Iisraeli kindel võit
Iisrael vallutab Gaza tsooni ja Siinai poolsaare Egiptuselt, Jordani läänekalda Jordaanialt ja Golani kõrgendikud Süürialt.
Osalised
Iisrael Iisrael Egiptus Egiptus
Süüria Süüria
Jordaania Jordaania
Iraak Iraak
Liibanon Liibanon
Toetajad:

Kuuepäevane sõda, kolmas Iisraeli ja araabia riikide vaheline sõda, peeti 5.–10. mail 1967. Sõda alustas Iisrael, kes oma õhujõudude ja mehhaniseeritud sõjapidamise üleoleku tõttu vallutas nädalaga kogu Siinai poolsaare, Golani kõrgendiku ja Palestiina alad (Gaza piirkonna ja Jordani läänekalda). Hõivatud aladelt põgenes umbes 200 000 palestiinlast, Suessi kanal suleti.