Näitleja Joller: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: '{{filmi info | filmi_nimi = "Näitleja Joller" | originaalnimi = | pilt = | pildiallkiri = | žanr = draama | lavastaja = Virve Aruo...'
 
Resümee puudub
35. rida: 35. rida:
}}
}}


'''"Näitleja Joller"''' on [[1960]]. aastal valminud [[Eesti Telefilm]]i mängufilm.
'''"Näitleja Joller"''' on [[1960]]. aastal valminud [[Eesti Telefilm]]i mängufilm. Filmi stsenaarium põhineb Voldemar Panso samanimelisel jutustusel.


==Sisu==
==Sisu==

Redaktsioon: 27. detsember 2015, kell 12:36

"Näitleja Joller"
Žanr draama
Režissöör Virve Aruoja
Stsenarist Dagmar Normet
Operaator Anton Mutt
Helilooja Vidrik Kivilo
Gennadi Podelski
Peaosades Voldemar Panso
Jüri Järvet
Linda Rummo
Monteerija Salme Kõrvemann
Reet Koit
Kunstnik Linda Andreste
Filmistuudio Eesti Telefilm
Aasta 1960
Esilinastus 28. august 1960
Kestus 85 min.
Riik Nõukogude Liit (Eesti)
Keel eesti

"Näitleja Joller" on 1960. aastal valminud Eesti Telefilmi mängufilm. Filmi stsenaarium põhineb Voldemar Panso samanimelisel jutustusel.

Sisu

Toomas Joller on näitleja olnud juba kakskümmend aastat. Joller on populaarne ja talle on omistatud rahvakunstniku aunimetus. Ent tasapisi hakkab Jolleri täht tuhmuma. Ta muutub egoistlikuks ja enesekeskseks, tema osatäitmised jäävad pealiskaudseks. Näitleja sisemine põlemine nõuab tulivett, mida Joller koos oma sõbra komöödianäitleja Rutsiga ka ohtralt tarvitab. Tekivad probleemid ja vastuolud teatris. Kui Joller saab purjuspäi etendusele ilmumise eest käskkirja, siis esitab ta lahkumisavalduse.

Joller läheb maale. Ta külastab endist näitlejat Augustit, kellega nad õitsvate õunapuude all istudes vestlevad olulistest asjadest. Sööklas saab Joller tuttavaks kraavihalli Johannesega, kellega ta töötab kuu aega turbarabas kraavikaevajana. Seejärel elab Joller sohvoosis oma õe juures, kus ta tegeleb kohaliku näiteringi juhendamisega. Siis saab Joller telegrammi, milles teda kutsutakse teatrisse tagasi. Eneses selgusele jõudnuna pöördub ta teatritööle tagasi.

Osatäitjad