Collège de France: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 34 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{keeletoimeta}}
{{keeletoimeta}}
[[Pilt:College de France 20100803.jpg|thumb|300px|Collège de France'i õu.]]
[[Pilt:College de France 20100803.jpg|thumb|300px|Collège de France'i õu]]
'''''Collège de France''''' on [[Pariis]]is asuv [[Prantsusmaa|prantsuse]] teadus- ja õppeasutus.
'''Collège de France''' on [[Pariis]]is asuv [[Prantsusmaa|prantsuse]] teadus- ja õppeasutus.


Collège de France'i hoone asub [[Seine]]'i vasakul kaldal Pariisi 5. linnarajoonis [[Ladina kvartal]]is St. Jacques'i tänava ja des Ecoles' tänava nurgal. Otse üle tänava asub [[Sorbonne]]'i ajalooline hoone.
Collège de France'i hoone asub [[Seine]]'i vasakul kaldal Pariisi 5. linnarajoonis [[Ladina kvartal]]is St. Jacques'i tänava ja des Ecoles' tänava nurgal. Otse üle tänava asub [[Sorbonne]]'i ülikooli ajalooline hoone.


Collège de France asutati aastal [[1530]] nime all ''Collège Royal''. Hiljem on ta kandnud nimesid ''Collège des Trois Langues'', ''Collège National'' ja ''Collège Impérial''. Praegust nime kannab ta alates [[1870]].
Collège de France asutati aastal [[1530]] nimega Collège Royal. Hiljem on see õppeasutus kandnud nimesid Collège des Trois Langues, Collège National ja Collège Impérial. Praegust nime kannab ta alates [[1870]].


Collège de France'i asutas [[François I]] [[Leuveni vana ülikool]]i juurde [[1517]] asutatud ''[[Collegium Trilingue]]'' eeskujul. See oli mõeldud alternatiiviks [[Sorbonne]]'ile ning seal õpetati esialgu [[heebrea keel]]t, [[vanakreeka keel]]t ja [[matemaatika]]t.
Collège de France'i asutas [[François I]] [[Leuveni vana ülikool]]i juurde [[1517]] asutatud [[Collegium Trilingue]]' eeskujul. See oli mõeldud alternatiiviks [[Sorbonne]]'ile ning seal õpetati esialgu [[heebrea keel]]t, [[vanakreeka keel]]t ja [[matemaatika]]t.


Sellesse kuulub praegusajal 52 professorit. teda peetakse kõige prestiižsemaks teadusasutuseks Prantsusmaal. Ta on pühendunud uurimistööle, üliõpilasi selles ei ole. Koolil on [[laboratoorium]]id ja üks parimaid teadus[[raamatukogu]]sid Euroopas. Raamatukogu on keskendunud [[ajalugu|ajaloole]], [[humanitaarteadused|humanitaar]]- ja [[sotsiaalteadused|sotsiaalteadustele]], samuti [[keemia]]le ja [[füüsika]]le. Raamatukogus on hulgaliselt haruldasi teoseid.
Sellesse kuulub praegusajal 52 professorit. teda peetakse kõige prestiižsemaks teadusasutuseks Prantsusmaal. Ta on pühendunud uurimistööle, üliõpilasi selles ei ole. Koolil on [[laboratoorium]]id ja üks paremaid teadus[[raamatukogu]]sid Euroopas. Raamatukogu on keskendunud [[ajalugu|ajaloole]], [[humanitaarteadused|humanitaar]]- ja [[sotsiaalteadused|sotsiaalteadustele]], samuti [[keemia]]le ja [[füüsika]]le. Raamatukogus on hulgaliselt haruldasi teoseid.


Loengukursused on kõigile avatud ja tasuta, diplomeid ei väljastata.
Loengukursused on kõigile avatud ja tasuta, diplomeid ei väljastata.

Redaktsioon: 3. oktoober 2015, kell 12:38

Collège de France'i õu

Collège de France on Pariisis asuv prantsuse teadus- ja õppeasutus.

Collège de France'i hoone asub Seine'i vasakul kaldal Pariisi 5. linnarajoonis Ladina kvartalis St. Jacques'i tänava ja des Ecoles' tänava nurgal. Otse üle tänava asub Sorbonne'i ülikooli ajalooline hoone.

Collège de France asutati aastal 1530 nimega Collège Royal. Hiljem on see õppeasutus kandnud nimesid Collège des Trois Langues, Collège National ja Collège Impérial. Praegust nime kannab ta alates 1870.

Collège de France'i asutas François I Leuveni vana ülikooli juurde 1517 asutatud Collegium Trilingue' eeskujul. See oli mõeldud alternatiiviks Sorbonne'ile ning seal õpetati esialgu heebrea keelt, vanakreeka keelt ja matemaatikat.

Sellesse kuulub praegusajal 52 professorit. teda peetakse kõige prestiižsemaks teadusasutuseks Prantsusmaal. Ta on pühendunud uurimistööle, üliõpilasi selles ei ole. Koolil on laboratooriumid ja üks paremaid teadusraamatukogusid Euroopas. Raamatukogu on keskendunud ajaloole, humanitaar- ja sotsiaalteadustele, samuti keemiale ja füüsikale. Raamatukogus on hulgaliselt haruldasi teoseid.

Loengukursused on kõigile avatud ja tasuta, diplomeid ei väljastata.

Välislingid