Rahvuslik Liit "Kõik Läti eest!" – "Isamaale ja Vabadusele/LNNK": erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
15. rida: 15. rida:
| peakorter = Riga
| peakorter = Riga
}}
}}
'''Rahvuslik Liit "Kõik Läti eest!" – "Isamaale ja Vabadusele/LNNK"''' (''Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"''; lühendatult '''NA''' või '''VL-TB/LNNK''') on poliitiline ühendus [[Läti]]s, kuhu kuuluvad erakonnad [[Kõik Läti eest!]] ja [[Isamaale ja Vabadusele/LNNK]]. [[2014. aasta Läti parlamendivalimised|2014. aasta parlamendivalimiste]] järel on Rahvuslik Liit 17 kohaga suuruselt neljas partei [[Seim (Läti)|Seimis]].
'''Rahvuslik Liit "Kõik Läti eest!" – "Isamaale ja Vabadusele/LNNK"''' (''Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"''; lühendatult '''NA''' või '''VL-TB/LNNK''') on poliitiline ühendus [[Läti]]s, kuhu kuuluvad erakonnad [[Kõik Läti eest!]] ja [[Isamaale ja Vabadusele/LNNK]]. Mitmete [[politoloog]]ide hinnangul on tegu [[paremäärmuslus|paremäärmusliku]] organisatsiooniga.<ref>[[Daunis Auers]], [[Andres Kasekamp]]. “The impact of the radical right in the Baltic States”. Kogumikus ''Transforming the Transformation? The Radical Right in the Political Process in East Central Europe''. London: Routledge. 2015</ref> [[2014. aasta Läti parlamendivalimised|2014. aasta parlamendivalimiste]] järel on Rahvuslik Liit 17 kohaga suuruselt neljas partei [[Seim (Läti)|Seimis]].


[[Gaidis Bērziņš]]i ja [[Raivis Dzintars]]i ühiselt juhitud Rahvuslik Liit oli koalitsioonipartner [[Valdis Dombrovskise kolmas valitsus|Valdis Dombrovskise valitsuses]] ja on koalitsioonipartner [[Laimdota Straujuma valitsus]]es.
[[Gaidis Bērziņš]]i ja [[Raivis Dzintars]]i ühiselt juhitud Rahvuslik Liit oli koalitsioonipartner [[Valdis Dombrovskise kolmas valitsus|Valdis Dombrovskise valitsuses]] ja on koalitsioonipartner [[Laimdota Straujuma valitsus]]es.

Redaktsioon: 18. september 2015, kell 22:25

Rahvuslik Liit
Nacionālā apvienība
Läti erakond
Esimees Gaidis Bērziņš ja Raivis Dzintars
Peasekretär Raivis Zeltīts
Asutamine 2011
Peakorter Riga
Ideoloogia Rahvuslik konservatism
Majanduslik liberalism
Parempoolsete populism
Koalitsioon Ühtsus
Roheliste ja Talurahva Liit
Europarlamendi fraktsioon Euroopa Konservatiivid ja Reformistid
Koduleht www.nacionalaapvieniba.lv

Rahvuslik Liit "Kõik Läti eest!" – "Isamaale ja Vabadusele/LNNK" (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"; lühendatult NA või VL-TB/LNNK) on poliitiline ühendus Lätis, kuhu kuuluvad erakonnad Kõik Läti eest! ja Isamaale ja Vabadusele/LNNK. Mitmete politoloogide hinnangul on tegu paremäärmusliku organisatsiooniga.[1] 2014. aasta parlamendivalimiste järel on Rahvuslik Liit 17 kohaga suuruselt neljas partei Seimis.

Gaidis Bērziņši ja Raivis Dzintarsi ühiselt juhitud Rahvuslik Liit oli koalitsioonipartner Valdis Dombrovskise valitsuses ja on koalitsioonipartner Laimdota Straujuma valitsuses.

20. juunil 2013 Riigikogule tehtud pöördumises hoiatas Rahvuslik Liit Eestit 2006. aastal piirilepingut sõlmides Läti poolt tehtud vigade eest ja tunnustas Tartu rahu järjepidevust.[2]

Viited

  1. Daunis Auers, Andres Kasekamp. “The impact of the radical right in the Baltic States”. Kogumikus Transforming the Transformation? The Radical Right in the Political Process in East Central Europe. London: Routledge. 2015
  2. NA aicina Igauniju nepieļaut Latvijas kļūdas robežlīguma noslēgšanā ar Krieviju

Välislingid