Sign Systems Studies: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{pealkiri kaldkirjas}}
{{pealkiri kaldkirjas}}
'''''Sign Systems Studies''''' ([[vene keel]]es ''Труды по знаковым системам'' ''Trudõ po znakovõm sistemam'', [[eesti keel]]es ''Töid märgisüsteemide alalt'', [[kreeka keel]]es ''Semeiotike'') on [[Tartu Ülikooli Kirjastus]]e poolt välja antav rahvusvaheline mitmekeelne semiootikaajakiri. Ajakiri asutati [[1964]]. aastal [[Juri Lotman]]i algatusel, olles seega üks maailma vanimaid semiootikaajakirju. Kuni [[1992]]. aastani oli ta põhiliselt venekeelne, alates [[1998]]. aastast on artiklite peamiseks keeleks inglise keel (ent on ka vene- ja prantsuskeelseid artikleid), artiklite lühikokkuvõtted on eesti-, vene- ja ingliskeelsed.
'''''Sign Systems Studies''''' ([[vene keel]]es ''Труды по знаковым системам'' ''Trudõ po znakovõm sistemam'', [[eesti keel]]es ''Töid märgisüsteemide alalt'', [[kreeka keel]]es ''Semeiotike'') on [[Tartu Ülikooli Kirjastus]]e poolt välja antav rahvusvaheline mitmekeelne semiootikaajakiri. Ajakiri asutati [[1964]]. aastal [[Juri Lotman]]i algatusel. See on üks maailma vanimaid semiootikaajakirju. Kuni [[1992]]. aastani oli ta põhiliselt venekeelne, alates [[1998]]. aastast on artiklite peamiseks keeleks inglise keel (ent on ka vene- ja prantsuskeelseid artikleid), artiklite lühikokkuvõtted on eesti-, vene- ja ingliskeelsed.


==Kolleegium==
==Kolleegium==

Redaktsioon: 13. september 2015, kell 10:31

Sign Systems Studies (vene keeles Труды по знаковым системам Trudõ po znakovõm sistemam, eesti keeles Töid märgisüsteemide alalt, kreeka keeles Semeiotike) on Tartu Ülikooli Kirjastuse poolt välja antav rahvusvaheline mitmekeelne semiootikaajakiri. Ajakiri asutati 1964. aastal Juri Lotmani algatusel. See on üks maailma vanimaid semiootikaajakirju. Kuni 1992. aastani oli ta põhiliselt venekeelne, alates 1998. aastast on artiklite peamiseks keeleks inglise keel (ent on ka vene- ja prantsuskeelseid artikleid), artiklite lühikokkuvõtted on eesti-, vene- ja ingliskeelsed.

Kolleegium

Ajakirja toimetuskolleegiumi kuuluvad Myrdene Anderson (Purdue Ülikool, USA), Paul Cobley (London, Inglismaa), Marcel Danesi (Toronto Ülikool, Kanada), John Deely (St. Thomase Ülikool, Houston, USA), Umberto Eco (Bologna Ülikool, Itaalia), Vyacheslav V. Ivanov (California Ülikool Los Angeleses, USA ja Mosva, Venemaa), Gunther Kress (London, Inglismaa), Julia Kristeva (Pariis, Prantsusmaa), Jesper Hoffmeyer (Kopenhaageni Ülikool, Taani), Roland Posner (Berliini Tehnikaülikool, Saksamaa), Frederik Stjernfelt (Aarhusi Ülikool, Taani), Eero Tarasti (Helsingi Ülikool, Soome), Winfried Nöth (Kasseli Ülikool, Saksamaa, ja Sao Paulo, Brasiilia), Boris Uspenskij (Naapoli Ülikool, Itaalia) ja Jaan Valsiner (Aalborgi Ülikool, Taani).

Kolleegiumi välisliikmed olid veel (alates aastast 1998) Thomas A. Sebeok, Bloomingtoni Ülikool, USA), Alexander Piatigorsky (London, Inglismaa), Thure von Uexküll (Freiburg, Saksamaa).

Vaata ka

Lingid