Laatsaret: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
P Ordu > ordu
1. rida: 1. rida:
'''Laatsaret''' ehk '''hospital''' (vananenud kirjanduses ka: ''laatsarett'') on sõjaväeasutuse või üksuse [[haigla]]. Laatsaret võib asuda vastavas hoones [[sõjaväelinnak]]us või olla [[telk]]idest ja [[konteiner]]itest-masinatest üles pandud [[maastik]]ul (välilaatsarett).
'''Laatsaret''' ehk '''hospital''' (vanemas kirjanduses ka: ''laatsarett'') on sõjaväeasutuse või üksuse [[haigla]]. Laatsaret võib asuda vastavas hoones [[sõjaväelinnak]]us või olla [[telk]]idest ja [[konteiner]]itest-masinatest üles pandud [[maastik]]ul (välilaatsarett).


'''Laatsaretiks''' nimetati varem ka tavalist [[haigla]]t.
'''Laatsaretiks''' nimetati varem ka tavalist [[haigla]]t.
7. rida: 7. rida:
== Vaata ka ==
== Vaata ka ==
* [[Hospitaliidid]]
* [[Hospitaliidid]]
* [[Hospitaliitide Ordu]]
* [[Hospitaliitide ordu]]
* [[Malta ordu]]
* [[Malta ordu]]
* [[Templirüütlid]]
* [[Templirüütlid]]


== Välislingid ==
== Välislingid ==
* [http://www.mil.ee/files/meditsiin/KKnr165.doc Lisa 1. Esmatasandi arstiabi osutamine, ravimite tagamine, eriarstiabi osutaja juurde suunamine.] Kaitseväe juhataja käskkirjale nr. 165, 13.juuni 2007.a
* [http://www.mil.ee/files/meditsiin/KKnr165.doc Lisa 1. Esmatasandi arstiabi osutamine, ravimite tagamine, eriarstiabi osutaja juurde suunamine.] Kaitseväe juhataja käskkirjale nr. 165, 13. juuni 2007.a


[[Kategooria:Meditsiin]]
[[Kategooria:Meditsiin]]

Redaktsioon: 4. september 2015, kell 20:09

Laatsaret ehk hospital (vanemas kirjanduses ka: laatsarett) on sõjaväeasutuse või üksuse haigla. Laatsaret võib asuda vastavas hoones sõjaväelinnakus või olla telkidest ja konteineritest-masinatest üles pandud maastikul (välilaatsarett).

Laatsaretiks nimetati varem ka tavalist haiglat.

Nimi on tuletatud katkuhaigete kaitsepühaku Laatsaruse nimest.

Vaata ka

Välislingid