Vahur Valgmaa: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
P esinejanimi
1. rida: 1. rida:
'''Vahur Valgmaa''' (ka '''Peter Ross'''; sündinud [[1981]]) on [[eesti]] [[helilooja]] ja [[muusikaprodutsent]].
'''Vahur Valgmaa''' (ka '''Peter Ross''', esinejaminega '''Wh1teland'''; sündinud [[1981]]) on [[eesti]] [[helilooja]] ja [[muusikaprodutsent]].


Valgmaa alustas muusikaõpinguid [[Kose Muusikakool]]is akordioni erialal, ent ei lõpetanud kooli. Ta mängis ka rahvamuusikaansamblis.
Valgmaa alustas muusikaõpinguid [[Kose Muusikakool]]is akordioni erialal, ent ei lõpetanud kooli. Ta mängis ka rahvamuusikaansamblis.

Redaktsioon: 4. september 2015, kell 10:13

Vahur Valgmaa (ka Peter Ross, esinejaminega Wh1teland; sündinud 1981) on eesti helilooja ja muusikaprodutsent.

Valgmaa alustas muusikaõpinguid Kose Muusikakoolis akordioni erialal, ent ei lõpetanud kooli. Ta mängis ka rahvamuusikaansamblis.

Esimese laulu laiema avalikkuse ees avaldas Valgmaa konkursil Eurolaul 2000, kus tema lugu "Sunshine", mida esitasid Sirli Hiius ja Lea Liitmaa, jäi 10. kohale. Hiljem on ta Eurolaulul korduvalt osalenud.

Vahur Valgmaa loodud kollektiividest on üks tuntumaid trio Nexus, mille lauldud "Nii kuum" ja "Hingetuna" valiti kahel aastal järjest esikohale Raadio 2 küsitlusel "Aastahitt".

Valgmaa on teinud koostööd ka Koit Toome ja Rolf Roosaluga (viimasele kirjutanud näiteks hiti "Liiga noor", mida Roosalu esitas koos Anne Veskiga).

Ta kirjutas ka laulu "Superlove", mis tuli Eesti Laulul 2015 Elisa Kolgi esituses kolmandale kohale.