Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet''' ([[inglise keel]]es ''Federal Aviation Administration'' ('''FAA''')) on [[Ameerika Ühendriigid|Ameerika Ühendriikide]] riiklik lennuamet. FAA on [[Ameerika Ühendriikide Transpordiministeerium]]i allasutus, mis tegeleb Ameerika Ühendriikide tsiviillennuliikluse kõigi aspektide reguleerimisega ja järelvalvega. USA Föderaalne Lennuamet loodi [[1958]]. aastal föderaalse lennundusseadusega (''Federal Aviation Act'') ja kandis alguses nimetust Föderaalne Lennundusagentuur (''Federal Aviation Agency''). Oma praeguse nimetuse sai asutus [[1966]]. aastal, kui sellest sai Ameerika Ühendriikide Transpordiministeeriumi allasutus.
'''Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet''' ([[inglise keel]]es ''Federal Aviation Administration'', lühendatult '''FAA''') on [[Ameerika Ühendriigid|Ameerika Ühendriikide]] riiklik lennuamet. FAA on [[Ameerika Ühendriikide Transpordiministeerium]]i allasutus, mis tegeleb Ameerika Ühendriikide tsiviillennuliikluse kõigi aspektide reguleerimisega ja järelvalvega. USA Föderaalne Lennuamet loodi [[1958]]. aastal föderaalse lennundusseadusega (''Federal Aviation Act'') ja kandis alguses nimetust Föderaalne Lennundusagentuur (''Federal Aviation Agency''). Oma praeguse nimetuse sai asutus [[1966]]. aastal, kui sellest sai Ameerika Ühendriikide Transpordiministeeriumi allasutus.


[[Kategooria:Lennundus]]
[[Kategooria:Lennundus]]

Redaktsioon: 21. juuli 2015, kell 13:36

Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet (inglise keeles Federal Aviation Administration, lühendatult FAA) on Ameerika Ühendriikide riiklik lennuamet. FAA on Ameerika Ühendriikide Transpordiministeeriumi allasutus, mis tegeleb Ameerika Ühendriikide tsiviillennuliikluse kõigi aspektide reguleerimisega ja järelvalvega. USA Föderaalne Lennuamet loodi 1958. aastal föderaalse lennundusseadusega (Federal Aviation Act) ja kandis alguses nimetust Föderaalne Lennundusagentuur (Federal Aviation Agency). Oma praeguse nimetuse sai asutus 1966. aastal, kui sellest sai Ameerika Ühendriikide Transpordiministeeriumi allasutus.