Astuuria printsessi auhind: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
6. rida: 6. rida:
[[Pilt:Prince of Asturias Foundation Emblem.svg|100px|right]]
[[Pilt:Prince of Asturias Foundation Emblem.svg|100px|right]]


Auhinna asutas [[24. september|24. septembril]] [[1980]]<ref>[http://www.fpa.es/es/fundacion/la-fundacion/ Astuuria Printsessi Fondi ametlik veebisait] (vaadatud 16.07.2015)</ref> tollal kaheteistkümneaastane [[Astuuria prints]], tulevane kuningas [[Felipe VI|Felipe]]. Felipe tõusmisel [[Hispaania kuningas|Hispaania kuningaks]] [[19. juuni]]l 2014 anti teada, et alates [[2015]]. aastast nimetatakse fond ja auhind ümber Hispaania uue troonipärija, [[Astuuria printsess Leonora|Astuuria printsessi Leonora]] järgi Astuuria printsessi fondiks ja auhinnaks. Kuni ajani, mil Astuuria printsess on küllalt vana, et juhtimine üle võtta, on auhinnatseremooniate eesistujaks kuningas Felipe.
Auhinna asutas [[24. september|24. septembril]] [[1980]]<ref>[http://www.fpa.es/es/fundacion/la-fundacion/ Astuuria Printsessi Fondi ametlik veebisait] (vaadatud 16.07.2015)</ref> tollal kaheteistkümneaastane [[Astuuria prints]], tulevane kuningas [[Felipe VI|Felipe]]. Felipe tõusmisel [[Hispaania kuningas|Hispaania kuningaks]] [[19. juuni]]l 2014 anti teada, et alates [[2015]]. aastast nimetatakse fond ja auhind ümber Hispaania uue troonipärija, [[Astuuria printsess Leonor|Astuuria printsessi Leonori]] järgi Astuuria printsessi fondiks ja auhinnaks. Kuni ajani, mil Astuuria printsess on küllalt vana, et juhtimine üle võtta, on auhinnatseremooniate eesistujaks kuningas Felipe.


2015. aastal võitis Astuuria printsessi auhinna rahvusvahelise koostöö kategoorias [[Vikipeedia]].
2015. aastal võitis Astuuria printsessi auhinna rahvusvahelise koostöö kategoorias [[Vikipeedia]].

Redaktsioon: 16. juuli 2015, kell 23:05

Auhinna üleandmise tseremoonia 2010

Astuuria printsessi auhind (hispaania keeles Premios Princesa de Asturias, astuuria keeles Premios Princesa d'Asturies), aastatel 19812014 Astuuria printsi auhind (hispaania keeles Premios Príncipe de Asturias, astuuria keeles Premios Príncipe d'Asturies), on iga-aastane rahvusvaheline auhind, mida rahastab ja annab välja Hispaanias Astuuria Printsessi Fond (enne seda Astuuria Printsi Fond) isikutele, asutustele ning isikute ja asutuste rühmadele märkimisväärsete saavutuste eest kaheksas kategoorias: kunstid, kommunikatsioon ja humanitaaria, rahvusvaheline koostöö, kirjandus, sotsiaalteadused, sport, teaduslik ja tehniline uurimistöö, rahu.

Auhind antakse üle pidulikul tseremoonial Teatro Campoamoris Astuuria vürstiriigi pealinnas Oviedos Hispaania troonipärija, Astuuria printsessi eesistumisel. Auhind koosneb auhinnatunnistusest, Joan Miró skulptuurist, Astuuria Printsessi Fondi vapiga rinnamärgist ja rahalisest preemiast 50 000 eurot.

Auhinna asutas 24. septembril 1980[1] tollal kaheteistkümneaastane Astuuria prints, tulevane kuningas Felipe. Felipe tõusmisel Hispaania kuningaks 19. juunil 2014 anti teada, et alates 2015. aastast nimetatakse fond ja auhind ümber Hispaania uue troonipärija, Astuuria printsessi Leonori järgi Astuuria printsessi fondiks ja auhinnaks. Kuni ajani, mil Astuuria printsess on küllalt vana, et juhtimine üle võtta, on auhinnatseremooniate eesistujaks kuningas Felipe.

2015. aastal võitis Astuuria printsessi auhinna rahvusvahelise koostöö kategoorias Vikipeedia.

Laureaadid

Kunstid (Artes)

Kommunikatsioon ja humanitaaria (Comunicación y Humanidades)

Rahvusvaheline koostöö (Cooperación Internacional)

Kirjandus (Letras)

Sotsiaalteadused (Ciencias Sociales)

Sport (Deportes)

Teaduslik ja tehniline uurimimistöö (Investigación Científica y Técnica)

Rahu (Concordia)

Viited

Välislingid