Tunnetusteadus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Addbot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 46 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
Suwa (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Tunnetusteadus''' ehk '''kognitsiooniteadus''' (ka ''kognitiivteadus'', ''kognitiivteadused''; [[inglise keel]]es ''cognitive science'', [[saksa keel]]es ''Kognitionswissenschaft'', [[soome keel]]es ''kognitiotiede'') on suhteliselt uus teadusharu, mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks [[taju]], [[mõtlemine]], [[õppimine]], [[motoorika]] ja [[keel (keeleteadus)|keel]]. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub [[psühholoogia]], [[neuroloogia]], [[informaatika]], [[lingvistika]] ja [[filosoofia]]ga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud [[kognitiivne etoloogia]], [[kognitiivne lingvistika]] ja [[kognitiivne semiootika]].
'''Tunnetusteadus''' ehk '''kognitsiooniteadus''' (ka ''kognitiivteadus'', ''kognitiivteadused''; [[inglise keel]]es ''cognitive science'', [[saksa keel]]es ''Kognitionswissenschaft'', [[soome keel]]es ''kognitiotiede'') on [[teadusharu]], mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks [[taju]], [[mõtlemine]], [[õppimine]], [[motoorika]] ja [[keel (keeleteadus)|keel]]. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub [[psühholoogia]], [[neuroloogia]], [[informaatika]], [[lingvistika]] ja [[filosoofia]]ga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud [[kognitiivne etoloogia]], [[kognitiivne lingvistika]] ja [[kognitiivne semiootika]].


[[Kategooria:Psühholoogia]]
[[Kategooria:Psühholoogia]]

Redaktsioon: 10. juuni 2015, kell 09:43

Tunnetusteadus ehk kognitsiooniteadus (ka kognitiivteadus, kognitiivteadused; inglise keeles cognitive science, saksa keeles Kognitionswissenschaft, soome keeles kognitiotiede) on teadusharu, mille eesmärgiks on uurida tunnetuslikke võimeid. Selliste võimete hulka kuuluvad näiteks taju, mõtlemine, õppimine, motoorika ja keel. Tunnetusteaduse all mõistetakse enamasti interdistsiplinaarset valdkonda, mis lõikub psühholoogia, neuroloogia, informaatika, lingvistika ja filosoofiaga. Eksisteerivad ka näiteks teadusharud kognitiivne etoloogia, kognitiivne lingvistika ja kognitiivne semiootika.