Valentselektron: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 35 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
Resümee puudub
3. rida: 3. rida:
'''Valentselektronideks''' nimetatakse [[elektron]]e, mis osalevad [[keemiline side|keemiliste sidemete]] moodustamisel.
'''Valentselektronideks''' nimetatakse [[elektron]]e, mis osalevad [[keemiline side|keemiliste sidemete]] moodustamisel.


Valetselektronid asuvad üldjuhul [[aatom]]i [[väliselektronkiht|väliselektronkihis]], kuid (nagu mõnikord ekslikult arvatakse) see pole alati nii. Näiteks [[siirdemetall]]ides osalevad keemiliste sidemete moodustamisel ka välise [[d-orbitaal]]i elektronid.
Valetselektronid asuvad üldjuhul [[aatom]]i [[väliselektronkiht|väliselektronkihis]], kuid (nagu mõnikord ekslikult arvatakse) see pole alati nii. Näiteks [[siirdemetall]]ides osalevad keemiliste sidemete moodustamisel ka välise [[d-orbitaal]]i elektronid. Valentselektrone ei saa olla üle 4 [[elektronpaar]]i, ehk mitte rohkem kui 8.


== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 6. juuni 2015, kell 15:43

Valentselektronideks nimetatakse elektrone, mis osalevad keemiliste sidemete moodustamisel.

Valetselektronid asuvad üldjuhul aatomi väliselektronkihis, kuid (nagu mõnikord ekslikult arvatakse) see pole alati nii. Näiteks siirdemetallides osalevad keemiliste sidemete moodustamisel ka välise d-orbitaali elektronid. Valentselektrone ei saa olla üle 4 elektronpaari, ehk mitte rohkem kui 8.

Vaata ka