Dagmar Oja: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
3. rida: 3. rida:
'''Dagmar Oja''' (sündinud [[8. juuli]]l [[1981]]) on eesti laulja.
'''Dagmar Oja''' (sündinud [[8. juuli]]l [[1981]]) on eesti laulja.


Oja on kasvanud üles ja lõpetanud põhikooli Ida-Eestis [[Avinurme]]l, kust suundus edasi õppima Tallinnasse [[Georg Otsa nimeline muusikakool|Georg Otsa muusikakooli]] laulu erialale. Tema esimene suurem avalik ülesastumine oli [[ETV]] saatesarjas [[Kaks takti ette]] (1999), milles jõudis ka finaali.
Oja on kasvanud üles ja lõpetanud põhikooli Ida-Eestis [[Avinurmes]l, kust suundus edasi õppima Tallinnasse [[Georg Otsa nimeline muusikakool|Georg Otsa muusikakooli]] laulu erialale. Tema esimene suurem avalik ülesastumine oli [[ETV]] saatesarjas [[Kaks takti ette]] (1999), milles jõudis ka finaali.


==Lavatöö==
==Lavatöö==
Kooli ajal (ent aeg-ajalt ka hiljem) on Dagmar Oja esinenud [[Mare Väljataga]] Kvintetis. Suurema tuntuse on Dagmar Oja saavutanud aga mitmete bändide ([[Slobodan River]] jm) ja solistide ([[Ines]], [[Sahlene]], [[Maarja]] jne) taustvokalistina.
Kooli ajal (ent aeg-ajalt ka hiljem) on Dagmar Oja esinenud [[Mare Väljataga]] Kvintetis. Suurema tuntuse on Dagmar Oja saavutanud aga mitmete bändide ([[Slobodan River,Liis Lemsalu Bänd, 2 Quick Start]] jpm) ja solistide ([[Ines]], [[Sahlene]], [[Maarja] Ivo Linna, Anne Veski, ] jne) taustvokalistina.


Ta on taustalauljana osalenud [[Eurovisiooni lauluvõistlus]]tel (2002 ja 2006) ning korduvalt osalenud laulukonkursi Eesti finaalis. Oja on samuti taustvokalisti või koorilauljana üles astunud muusikalides [[Romeo ja Julia (muusikal)|Romeo ja Julia]] ([[Eesti Nuku- ja Noorsooteater]], 2006) ning [[Nii on meil moes!]] ([[Muusikaliteater]], 2008).
Ta on taustalauljana osalenud [[Eurovisiooni lauluvõistlus]]tel (2002 ja 2006) ning korduvalt osalenud laulukonkursi Eesti finaalis. Laulnud tausta Eesti Otsib Superstaari kõikidel hooaegadel. Oja on samuti taustvokalisti või koorilauljana üles astunud muusikalides [[Romeo ja Julia (muusikal)|Romeo ja Julia]] ([[Eesti Nuku- ja Noorsooteater]], 2006), [[Nii on meil moes!]] ([[Muusikaliteater]], 2008), Shrek (Nukuteater 2013), Billy Elliot (Noorteater 2015)


==Isiklikku==
==Isiklikku==


Dagmar Oja elab elukaaslasega Tallinnas, peres kasvab tütar Laura Lee.
Dagmar Oja elab Tallinnas, peres kasvab tütar Laura Lee.


{{DEFAULTSORT:Oja, Dagmar}}
{{DEFAULTSORT:Oja, Dagmar}}

Redaktsioon: 21. aprill 2015, kell 20:57

Dagmar Oja Ringvaate Eesti Laulu salvestusel Liis Lemsalu taustalauljana
Foto: Ave Maria Mõistlik, 4. veebruar 2012

Dagmar Oja (sündinud 8. juulil 1981) on eesti laulja.

Oja on kasvanud üles ja lõpetanud põhikooli Ida-Eestis [[Avinurmes]l, kust suundus edasi õppima Tallinnasse Georg Otsa muusikakooli laulu erialale. Tema esimene suurem avalik ülesastumine oli ETV saatesarjas Kaks takti ette (1999), milles jõudis ka finaali.

Lavatöö

Kooli ajal (ent aeg-ajalt ka hiljem) on Dagmar Oja esinenud Mare Väljataga Kvintetis. Suurema tuntuse on Dagmar Oja saavutanud aga mitmete bändide (Slobodan River,Liis Lemsalu Bänd, 2 Quick Start jpm) ja solistide (Ines, Sahlene, [[Maarja] Ivo Linna, Anne Veski, ] jne) taustvokalistina.

Ta on taustalauljana osalenud Eurovisiooni lauluvõistlustel (2002 ja 2006) ning korduvalt osalenud laulukonkursi Eesti finaalis. Laulnud tausta Eesti Otsib Superstaari kõikidel hooaegadel. Oja on samuti taustvokalisti või koorilauljana üles astunud muusikalides Romeo ja Julia (Eesti Nuku- ja Noorsooteater, 2006), Nii on meil moes! (Muusikaliteater, 2008), Shrek (Nukuteater 2013), Billy Elliot (Noorteater 2015)

Isiklikku

Dagmar Oja elab Tallinnas, peres kasvab tütar Laura Lee.