Nuhk: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
P Tühistati kasutaja 62.65.192.84 (arutelu) tehtud muudatused ja pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi Adeliine.
PResümee puudub
2. rida: 2. rida:
{{ToimetaAeg|kuu=detsember|aasta=2012}}
{{ToimetaAeg|kuu=detsember|aasta=2012}}


''Nuhk'' on halvustav väljend isiku kohta, kes kogub varjatult andmeid, mida avalikult talle tõenäoliselt ei taheta anda. Töö sarnaneb [[luuraja]] tööga, kuid on väiksema mastaabiga.
''Nuhk'' on halvustav väljend isiku kohta, kes kogub varjatult andmeid, mida avalikult talle tõenäoliselt ei taheta anda ja sõna "nuhk" kasutatakse tavaliselt nende poolt kelle (kuritegeliku) tegevuse vastu politsei huvi tunneb. Töö sarnaneb [[luuraja]] tööga, kuid on väiksema mastaabiga. [[luuraja]] hangib tavaliselt andmeid teise riigi kohta.[[nuhk]] kogub andmeid riigi siseselt politsei jaoks. Politsei ja õiguskuulekad kodanikud nimetavad sellist andmekogujat [[agent]], [[salajane politsei kaastöötaja]], [[informaator]].

Redaktsioon: 19. aprill 2015, kell 20:07

Nuhk on halvustav väljend isiku kohta, kes kogub varjatult andmeid, mida avalikult talle tõenäoliselt ei taheta anda ja sõna "nuhk" kasutatakse tavaliselt nende poolt kelle (kuritegeliku) tegevuse vastu politsei huvi tunneb. Töö sarnaneb luuraja tööga, kuid on väiksema mastaabiga. luuraja hangib tavaliselt andmeid teise riigi kohta.nuhk kogub andmeid riigi siseselt politsei jaoks. Politsei ja õiguskuulekad kodanikud nimetavad sellist andmekogujat agent, salajane politsei kaastöötaja, informaator.