Eesti Ekspress: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Hiraanitiger (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
 
TarmoK (arutelu | kaastöö)
P kohendamist ... ajalehe käive räägib hoopis kirjastuse käibest .... vajaks vähest sõnalist toimetamist, liiga aastaruande moodi kõlab muidu
1. rida: 1. rida:
'''Eesti Ekspress''' on eestikeelne Eestis ilmuv nädalaleht, mille omanik on Eesti Ekspressi Kirjastuse AS.
'''Eesti Ekspress''' on eestikeelne [[Eesti]]s ilmuv [[nädalaleht]], mille omanik on [[Eesti Ekspressi Kirjastuse AS]]. Ajalehe esimene number ilmus [[22. september|22. septembril]] [[1989]]. aastal.
Ajalehe esimene number ilmus 22. septembril [[1989]]. aastal.



==Ajalehe näitajad==
==Ajalehe näitajad==
===Ajalehe lugejaskond===
===Ajalehe lugejaskond===
Ajalehe põhisihtrühm on 25-49 aastased lugejad, kellest 52 protsenti on nooremad kui 39 aastat ja 70 protsenti pole veel saanud 50 aastaseks.
Ajalehe põhisihtrühm on 25-49 aastased lugejad, kellest 52 protsenti on nooremad kui 39 aastat ja 70 protsenti pole veel saanud 50 aastaseks. Ekspressi lugejaskond elab peamiselt [[Tallinn]]as ja [[Põhja-Eesti]]s, vastavalt 44 protsenti ja 18 protsenti lugejaskonnast. Eesti Ekspressi 2006. aasta I kvartali lugejate arv oli 138 000 inimest.<ref>[[Emor TNS]], Eesti meediauuring, 2006, I kvartal</ref>
Ekspressi lugejaskond elab peamiselt [[Tallinn]]as ja [[Põhja-Eesti]]s, vastavalt 44 protsenti ja 18 protsenti lugejaskonnast.
Eesti Ekspressi 2006. aasta I kvartali lugejate arv oli 138 000 inimest.

([[Emor TNS]], Eesti meediauuring, 2006, I kvartal)


===Ajalehe käive===
===Ajalehe käive===
Eesti Ekspressi Kirjastuse käive [[2005]]. aastal oli peaegu 108 miljonit krooni, mis võrreldes [[2004]]. aastaga tähendas 4,9 protsendilist tõusu.
Eesti Ekspressi Kirjastuse käive [[2005]]. aastal oli peaegu 108 miljonit krooni, mis võrreldes [[2004]]. aastaga tähendas 4,9 protsendilist tõusu. 2005. aasta kasum oli ligikaudu 16 miljonit krooni, mis tegi võrreldes eelneva aastaga kasumi tõusuks 6,6 protsenti. Reklaamikäive oli 2005. aastal 65 miljonit krooni, mis tegi 2004. aastaga võrreldes tõusuks 4 miljonit krooni.
2005. aasta kasum oli ligikaudu 16 miljonit krooni, mis tegi võrreldes eelneva aastaga kasumi tõusuks 6,6 protsenti.
Reklaamikäive oli 2005. aastal 65 miljonit krooni, mis tegi 2004. aastaga võrreldes tõusuks 4 miljonit krooni.



==Ajalehe rubriigid 2006. aastal==
==Ajalehe rubriigid 2006. aastal==
Ajaleht koosneb kolmest osast: A-osa, Areen ja TV Ekspress.
Ajaleht koosneb kolmest osast: A-osa, Areen ja TV Ekspress.


*A-osa alla kuuluvad rubriigid: Magnet, Kuum, Persoon, Äri, Elu, Sport, Teadus, Ajalugu, Koolitus, Töö, Kranaat (meelelahutus) ja Crème (toidu-ja joogiteemaline rubriik)
* A-osa alla kuuluvad rubriigid: Magnet, Kuum, Persoon, Äri, Elu, Sport, Teadus, Ajalugu, Koolitus, Töö, Kranaat (meelelahutus) ja Crème (toidu-ja joogiteemaline rubriik)
* Areen pühendub laiemalt kultuurile ([[popkultuur]], [[arhitektuur]] ja [[disain]], kultuurialade analüüsid, kriitika ja arvustused). Areeni tagakaanel on reisilisa "Kohver".

* "TV Ekspress" on kino-ja teleajakiri, milles leidub televisiooni- ja kinokava, filmitutvustused, teave vaba aja veetmise kohta ning lastenurk.
*Areen pühendub laiemalt kultuurile ([[popkultuur]], [[arhitektuur]] ja [[disain]], kultuurialade analüüsid, kriitika ja arvustused).
Areeni tagakaanel on reisilisa Kohver.

*TV-Ekspress on kino-ja teleajakiri, milles leidub televisiooni- ja kinokava, filmitutvustused, teave vaba aja veetmise kohta ning lastenurk.


Lisks ilmuvad korra kuus ka moe- ja iluteemaline kuukiri Mimi, sisustus- ja arhitektuurilisa Moodne kodu, auto-ja tehnikalisa Homme ning Tervis.
Lisaks ilmuvad korra kuus ka moe- ja iluteemaline kuukiri "Mimi", sisustus- ja arhitektuurilisa "Moodne kodu", auto-ja tehnikalisa "Homme" ning "Tervis".


== Viited ==
<div class="references-small">
<references/>
</div>


==Välislingid==
==Välislingid==
[http://www.ekspress.ee/ Eesti Ekspress online]
* [http://www.ekspress.ee/ Eesti Ekspress online]


[[Kategooria:Eesti ajalehed]]
[[Kategooria:Eesti ajalehed]]

Redaktsioon: 9. november 2006, kell 01:10

Eesti Ekspress on eestikeelne Eestis ilmuv nädalaleht, mille omanik on Eesti Ekspressi Kirjastuse AS. Ajalehe esimene number ilmus 22. septembril 1989. aastal.

Ajalehe näitajad

Ajalehe lugejaskond

Ajalehe põhisihtrühm on 25-49 aastased lugejad, kellest 52 protsenti on nooremad kui 39 aastat ja 70 protsenti pole veel saanud 50 aastaseks. Ekspressi lugejaskond elab peamiselt Tallinnas ja Põhja-Eestis, vastavalt 44 protsenti ja 18 protsenti lugejaskonnast. Eesti Ekspressi 2006. aasta I kvartali lugejate arv oli 138 000 inimest.[1]

Ajalehe käive

Eesti Ekspressi Kirjastuse käive 2005. aastal oli peaegu 108 miljonit krooni, mis võrreldes 2004. aastaga tähendas 4,9 protsendilist tõusu. 2005. aasta kasum oli ligikaudu 16 miljonit krooni, mis tegi võrreldes eelneva aastaga kasumi tõusuks 6,6 protsenti. Reklaamikäive oli 2005. aastal 65 miljonit krooni, mis tegi 2004. aastaga võrreldes tõusuks 4 miljonit krooni.

Ajalehe rubriigid 2006. aastal

Ajaleht koosneb kolmest osast: A-osa, Areen ja TV Ekspress.

  • A-osa alla kuuluvad rubriigid: Magnet, Kuum, Persoon, Äri, Elu, Sport, Teadus, Ajalugu, Koolitus, Töö, Kranaat (meelelahutus) ja Crème (toidu-ja joogiteemaline rubriik)
  • Areen pühendub laiemalt kultuurile (popkultuur, arhitektuur ja disain, kultuurialade analüüsid, kriitika ja arvustused). Areeni tagakaanel on reisilisa "Kohver".
  • "TV Ekspress" on kino-ja teleajakiri, milles leidub televisiooni- ja kinokava, filmitutvustused, teave vaba aja veetmise kohta ning lastenurk.

Lisaks ilmuvad korra kuus ka moe- ja iluteemaline kuukiri "Mimi", sisustus- ja arhitektuurilisa "Moodne kodu", auto-ja tehnikalisa "Homme" ning "Tervis".

Viited

  1. Emor TNS, Eesti meediauuring, 2006, I kvartal

Välislingid