Tiheasustusala: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Tiheasustusala''' on ala, kus [[ehitis]]ed ([[hoone]]d ja [[rajatis]]ed) paiknevad üksteisele lähedal. Tiheasustusaladeks on peamiselt [[linn]]ad, [[alevid]] ja [[alevik]]ud. Harvem ka tihedalt üksteise kõrval paiknevate ehitistega külakeskused. Kõik Eesti linnad on reeglina tihaasutusalad (erandiks võib lugeda [[Paldiski]] linna, mille põhiosa on tihedalt asustamata [[Pakri poolsaar]] ja [[Pakri saared]]). Tiheasustusala piiri ja kriteeriumi määrab reeglina konkreetse valla [[üldplaneering]].
'''Tiheasustusala''' on ala, kus [[ehitis]]ed ([[hoone]]d ja [[rajatis]]ed) paiknevad üksteisele lähedal. Tiheasustusaladeks on peamiselt [[linn]]ad, [[alevid]] ja [[alevik]]ud. Harvem ka tihedalt üksteise kõrval paiknevate ehitistega külakeskused. Kõik Eesti linnad on reeglina tiheasutusalad (erandiks võib lugeda [[Paldiski]] linna, mille põhiosa on tihedalt asustamata [[Pakri poolsaar]] ja [[Pakri saared]]). Tiheasustusala piiri ja kriteeriumi määrab reeglina konkreetse valla [[üldplaneering]].


[[Kategooria:Planeerimine]]
[[Kategooria:Planeerimine]]

Redaktsioon: 11. aprill 2015, kell 04:41

Tiheasustusala on ala, kus ehitised (hooned ja rajatised) paiknevad üksteisele lähedal. Tiheasustusaladeks on peamiselt linnad, alevid ja alevikud. Harvem ka tihedalt üksteise kõrval paiknevate ehitistega külakeskused. Kõik Eesti linnad on reeglina tiheasutusalad (erandiks võib lugeda Paldiski linna, mille põhiosa on tihedalt asustamata Pakri poolsaar ja Pakri saared). Tiheasustusala piiri ja kriteeriumi määrab reeglina konkreetse valla üldplaneering.