Internatuur: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Põnn (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Internatuur''' (inglise ''internship'', vene ''интернату́ра'') on spetsiaalse programmi alusel toimuv [[arst]]i töötamine ja õppimine [[raviasutus]]es. Internatuur kui õppevorm oli kasutusel endise [[Nõukogude Liit|NSVL]] meditsiinihariduse süsteemis. Tänaseni on selline õppevorm kasutuses näiteks [[Venemaa|Vene Föderatsioonis]] ja [[Ukraina|Ukrainas]]. Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise järel oli internatuur õppevormina kasutusel aastani 2001. 2001 aastal võeti kasutusele [[residentuur (õppevorm)|residentuur]]. Residentuuri ja internatuuri alusidee on sarnane. Eesmärgiks on anda arstile süvendatud praktiline ja teoreetiline ettevalmistus ühes arstiteaduse valdkonnas. Tavaliselt astuti internatuuri arstikraadi omandamise (so arstiteaduskonna lõpetamise) järgselt, kuid sellist kohustust ei olnud. Sellist kohustust ei ole praegu ka riikides, kus internatuuri kasutatakse. Internatuuri läbimiseks kulub tavaliselt üks aasta.
'''Internatuur''' (inglise ''internship'', vene ''интернату́ра'') on spetsiaalse programmi alusel toimuv [[arst]]i töötamine ja õppimine [[raviasutus]]es.
Internatuur kui õppevorm oli kasutusel endise [[Nõukogude Liit|NSVL]] meditsiinihariduse süsteemis. Tänaseni on selline õppevorm kasutuses näiteks [[Venemaa|Vene Föderatsioonis]] ja [[Ukraina|Ukrainas]]. Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise järel oli internatuur õppevormina kasutusel aastani 2001. 2001 aastal võeti kasutusele [[residentuur (õppevorm)|residentuur]]. Residentuuri ja internatuuri alusidee on sarnane. Eesmärgiks on anda arstile süvendatud praktiline ja teoreetiline ettevalmistus ühes arstiteaduse valdkonnas. Tavaliselt astuti internatuuri arstikraadi omandamise (so arstiteaduskonna lõpetamise) järgselt, kuid sellist kohustust ei olnud. Sellist kohustust ei ole praegu ka riikides, kus internatuuri kasutatakse. Internatuuri läbimiseks kulub tavaliselt üks aasta.


==Vaata ka==
==Vaata ka==

Redaktsioon: 29. märts 2015, kell 14:50

Internatuur (inglise internship, vene интернату́ра) on spetsiaalse programmi alusel toimuv arsti töötamine ja õppimine raviasutuses.

Internatuur kui õppevorm oli kasutusel endise NSVL meditsiinihariduse süsteemis. Tänaseni on selline õppevorm kasutuses näiteks Vene Föderatsioonis ja Ukrainas. Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise järel oli internatuur õppevormina kasutusel aastani 2001. 2001 aastal võeti kasutusele residentuur. Residentuuri ja internatuuri alusidee on sarnane. Eesmärgiks on anda arstile süvendatud praktiline ja teoreetiline ettevalmistus ühes arstiteaduse valdkonnas. Tavaliselt astuti internatuuri arstikraadi omandamise (so arstiteaduskonna lõpetamise) järgselt, kuid sellist kohustust ei olnud. Sellist kohustust ei ole praegu ka riikides, kus internatuuri kasutatakse. Internatuuri läbimiseks kulub tavaliselt üks aasta.

Vaata ka

Viited