Arutelu:Maarjakask: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Resümee puudub
Hallsilm (arutelu | kaastöö)
P Lehekülg "Arutelu:Maarjakask" teisaldatud pealkirja "Arutelu:Karjala kask ." alla: Eestikeelses teaduskirjanduses kasutatakse nimekuju: karjala kask ja selle nimetuse all on kirikask ka rahva seas rohkem tuntud.
(Erinevus puudub)

Redaktsioon: 6. november 2006, kell 16:16

Maarjakask on Eestis praegu kahtlemata tuntum nimetus kui kirikask, meeldigu see "paganatele" või mitte.

Teisaldasim nime "maarjakask" alla, sest botaanikutel on see eelisnimi. Andres 6. november 2006, kell 08:30 (UTC)

Nii läbinähtav. Ära blufi, Andres. Nimeta mulle need "botaanikud". Võiksid vähemalt endale selgeks teha kirikase ladinakeelse liiginimetuse tekke. :)

Maarjakask on ka Herta Laipaiga raamat.

Sa vist ei saanud aru, tundmatu. Mis sa sellest kirjanikust topid. Nimetage need botaanikud. Karjala kask ehk kirikask on Eestis praegu kahtlemata tuntum nimetus kui maarjakask, meeldigu see "ristikoertele" või mitte. Lisaks on see kasutusel antud puu eestikeelse teadusnimetusena.

Tee ümbersuunamislehekülg, tuntu. Sellepärast toppisin, et teaksid.

Ah jaa, oma väiteid tuleb kinnitada. Kui inimene väidab et maarjakask on levinum nimetus kui näiteks kirikask või karjala kask, siis peaks ta seda oma väidet tõestama. Ma olen kole huvitatud, kuidas ta seda teeb. Faktid, statistika, jne. Mina kinnitan, et eestikeelses teaduskirjanduses on kirikase nimetuseks kinnitatud: karjala kask. Võtke vähemalt entsüklopeedia lahti, kui teaduskirjandus kättesaadav pole. Aga vaja oleks lugeda teaduskirjandust ka. Sealt saab näiteks teada, kuidas tuletatakse ladinakeelsed nimetused ja kuidas kasutatakse neid rahvusvaheliselt. Praegu on teksti sisse jäetud hunnik erinevaid ladinakeelseid nimetusi sellele puule ja pole seletatud lahti, milline nimetus on praegu kasutusel, milline oli varem ning mis asjaoludel. Selline tunne, nagu oleks neid kusagilt meelevaldselt peistitud, endale aru andmata, miks ja kuidas.

Hallsilm, botaanikat ja loodusteadusi tudeerinu. --Hallsilm 6. november 2006, kell 14:10 (UTC)

Hallsilm! Kui Sa tead kuidas on õige, siis palun kirjuta ise, kõigil on kirjutamise õigus. Valju 6. november 2006, kell 14:13 (UTC)