Rakvere Spordikeskus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
vikindada
37. rida: 37. rida:
== Välislingid ==
== Välislingid ==
http://www.rakverespordikeskus.ee/
http://www.rakverespordikeskus.ee/

[[Kategooria:Eesti spordiorganisatsioonid]]
[[Kategooria:Rakvere]]
[[Kategooria:Eesti spordiehitised]]

Redaktsioon: 6. märts 2015, kell 21:15

2004. aastal loodud Rakvere Spordikeskus haldab kõiki Rakvere linna spordiobjekte. Objektideks on Rakvere spordihall, staadion ja kergejõustikuruum, Rahu hall, kunstmurustaadion, tennisestaadion, Palermo terviserajad, spordiväljakud ja kergliiklusteed.

Ajalugu

Sporti tehti praeguse spordikeskuse koha peal Rakveres juba 19. sajandi lõpus - staadion avati Kastani puiesteel 1930. aasta mais. Koos staadioni renoveerimistöödega kerkis 2004. aastal selle kõrvale kaasaegne spordikompleks, kuhu kuuluvad muu hulgas kahe ja poole tuhande istekohaga, kõigile rahvusvahelistele nõuetele vastav spordihall ning kergejõustikumaneež. Rakvere Spordikeskus on võõrustanud spordihallis ja staadionil mitmeid nii rahvusvahelisi kui ka kodumaiseid spordivõistlusi ja üritusi.

Objektid

Rakvere spordihall

20. mail 2004 avatud Rakvere spordihall on suuruselt teine spordihall Eestis. Spordihalli aadress on Kastani puiestee 12, 44307 Rakvere. Spordiürituste kõrval korraldatakse Rakvere spordihallis kontserte, tsirkuseetendusi, messe, näitusi, seminare ja palju muud. Paljusid rahvusvahelisi võistlusi ja Eesti spordi tippüritusi võõrustavat Rakvere spordihalli külastab igal aastal üle 100 000 inimese. Spordihallis on võimalik harrastada erinevaid spordialasid. On olemas korv- ja võrkpalliväljakud, juudosaal, 15 meetrit kõrge kaljuronimissein, jõusaal, lauatennise- ja aeroobikasaal. Vaba aega aitavad meeldivalt sisustada ka infrapunasaun ja leilisaunad ning kohvik. Õppeklassis saab korraldada koosolekuid kuni 50 inimesele ning VIP-ruumis nõupidamisi kuni 12 inimesele.

Staadion ja kergejõustikuruum

Staadion avati 29. mail 1930. Viimati renoveeriti 2004.aastal. Kõrval 2500-kohaline statsionaarne tribüün ja kergejõustikuruum ehk maneež. Staadion ja kergejõustikuruum asuvad Rakvere Spordihalli kõrval aadressil Kastani puiestee 12.

Kunstmurustaadion

Kunstmurustaadion asub Rakveres, Võidu 67. Kompleksi kuuluvad kunstmurukattega jalgpalliväljak, pallimänguplatsid (korvpall, võrkpall, tennis, rannavolle), kergejõustikuosa (8 rajaga jooksusirge, kuulitõukesektor ja kaugushüppekastid), 250-kohaline teisaldatav tribüün.

Tennisestaadion

Tennisestaadionil on 3 savi-liiva väljakut,2 riietus-, 2 pesemis- ja 2 tualettruumi, spordiõpperuum, saun, internet. Tennisestaadion asub aadressil Näituse 2a, Rakvere.

Rahu hall

Täismõõtmetes pallimängusaal (korvpall, võrkpall), saali mõõtmed 17 x 30 m. Lisaks on seal judosaal, jõusaal, juuksur, massaaž. Kompleks asub Rahu 15, Rakveres.

Palermo terviserajad

1930-ndatel lasketiirud, 1985 valgustatud suusarada, alates 1999 terviserajad. Valgustatud suusarada (valgustus kella 6.30-21.00). Pinnakate on looduslik ja saepuru ning radade pikkused on 2,2 km ja 3 km. Terviserajad asuvad Palermo linnaosas.

Spordiväljakud

Rakvere Spordikeskus haldab erinevates linnaosades paiknevaid spordiväljakuid- ja platse, mida on Rakveres kokku 19:

  • Kastani puiestee korvpalliväljak
  • Kastani puiestee skatepark
  • Kastani puiestee rannavolleplatsid (2)
  • Kastani puiestee uisuplats
  • Lepiku tänava võrkpalliväljak
  • Vahtra puiestee võrkpalliväljak
  • Lennuki tänava korvpalliväljak
  • Lennuki tänava võrkpalliväljak
  • Lennuki tänava jalgpalliväljak
  • Moonaküla jalgpalliväljak
  • Moonaküla korvpalliväljak
  • Rahu tänava võrkpalliväljak.

Välislingid

http://www.rakverespordikeskus.ee/