Näljamängud: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Suwa (arutelu | kaastöö)
P -- tegelt on tõlgitud 51 keelde ?
Suwa (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
13. rida: 13. rida:




"Näljamängud" on ligi 51 keelde tõlgitud rahvusvaheline ''fantasy-''bestseller.<ref>[http://www.suzannecollinsbooks.com/bio.htm It has been sold into 56 territories in 51 languages. ] vaadatud 19. veebruar 2015</ref>
"Näljamängud" on 51 keelde tõlgitud rahvusvaheline ''fantasy-''bestseller.<ref>[http://www.suzannecollinsbooks.com/bio.htm It has been sold into 56 territories in 51 languages. ] vaadatud 19. veebruar 2015</ref>


==<nowiki/>==
==<nowiki/>==

Redaktsioon: 19. veebruar 2015, kell 16:06

 See artikkel räägib romaanist; filmi kohta vaata artiklit Näljamängud (film)

"Näljamängud" ("The Hunger Games") on USA kirjaniku Suzanne Collinsi romaan, mis ilmus 2008. aasta septembris. "Näljamängud" on esimene raamat samanimelisest triloogiast.

Romaanis jutustatakse 16-aastasest Katniss Everdeenist, kes elab postapokalüptilise maailma riigis nimega Panem ja peab osalema iga-aastastel ellujäämismängudel nimega Näljamängud. Näljamängud on Panemis üks suurimatest sündmustest: neid edastatakse üle kogu riigi. Näljamängudest peavad osa võtma üks poiss ja üks tüdruk vanuses 12 kuni 18 aastat Panemi igast kaheteistkümnest ringkonnast. Võit tähendab kuulsust ja rikkust, kaotus kindlat surma. Mängude lõpus võib ainult üks osaleja ellu jääda. Katniss astub vabatahtlikuna mängudele oma õe Prim'i eest, et teda päästa kindlast surmast.

Tegelased

  • Katniss Everdeen - 16. aastne neiu, kes elab 12. Ringkonnas, Serval koos ema ja õe Primrose'iga. Tema isa hukkus söekaevanduse plahvatuses aastaid tagasi. Tal on parim sõber Gale, kellega ta käib koos metsas jahil. Katniss astub vabatahtlikuna 74. Näljamängudele oma õe eest. Ta oskab väga hästi vibu lasta ja nuga loopida.
  • Peeta Mellark - 16. aastane noormees, kes elab 12. Ringkonnas koos ema, isa ja kahe vanema vennaga. Tema pere omab pagariäri. Ta on juba oma esimesest koolipäevast armunud Katniss'i. Ta loositi 74. Näljamängudele poisstribuudiks. Tema tugevad küljed on maalimine, maadlemine ja raskuste tõstmine.
  • Gale Hawthorne - 18. aastane noormees. Elab 12. Ringkonnas, Serval ema ja kolme noorema õe ja vennaga. Isa hukkus samas plahvatuses, kus Katniss'i isagi. Katniss ja Gale käivad koos jahil metsas ja nad on parimad sõbrad. Ta oskab väga hästi püüniseid ja lõkse üles seada.
  • Haymitch Abernathy - 40ndates meesterahvas. Elab 12. Ringkonnas, Võitjate külas. Ta võitis 50. Näljamängud. Sellest ajast on ta teiste tribuutide juhendaja. Lisaks on ta ka akohoolik, aga samas väga terava mõistusega.
  • Effie Trinket - Kapitooliumi elanik, 12. Ringkonna eskort. Väga ekstravagantse välimusega.


"Näljamängud" on 51 keelde tõlgitud rahvusvaheline fantasy-bestseller.[1]

Filmikompanii Lions Gate Entertainment samanimeline film valmis 2012. aastal. Filmis mängivad peaosi Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.