Feliks Kark: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
15. rida: 15. rida:
*[[Pärnumaa Kultuuripärl]] 2009
*[[Pärnumaa Kultuuripärl]] 2009
*[[Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind]] 2013
*[[Johann Voldemar Jannseni nimeline auhind]] 2013
*[[Valgetähe teenetemärk|Valgetähe IV klass]] 2015


==Isiklikku==
==Isiklikku==

Redaktsioon: 4. veebruar 2015, kell 13:15

Feliks Kark (sündinud 13. detsembril 1933 Tallinnas) on eesti näitleja.

Ta on lõpetanud Tallinna Arhitektuuri-Ehitustehnikumi autoteede ja sildade projekteerimise eriala ning on lisaks näitlemisele töötanud nii teetehniku, restauraatori, kunstniku kui karikaturistina.

Peale kolme aastat vene sõjaväes tegi Kark kaasa Tammsaare isetegevuslikus teatris ja asus õppima ETÜ Lavakunsti Stuudiosse, mis tegutses Draamateatri juures. Samas lennus õppis ka Helgi Sallo. Peale draamastuudio lõpetamist 1965. aastal siirdus Feliks Kark Rakvere Teatrisse toonase pealavastaja Mai Meringu kutsel, kus 21 aastat töötamist tähendas üle 60 rolli, mitmeid lavastaja- ja kunstnikutöid.

Paralleelselt teatritööga tegeles Kark ka levimuusikaga, tuntud on Rakvere teatri päevil loodud ansambel "Lilleke". Erinevates koosseisudes on ta üles astunud aastaid – näiteks ansamblis "Johhaidii", kus Kargi lavapartneriks on Elmar Trink, ja Piccolo Kvintett.

Endla teatris alustas Kark 1986. aastal tollase pealavastaja Ingo Normeti kutsel.

Teatritöö kõrvalt on Kark osalenud ka mitmetes filmides nagu "Kevad südames", "Emili sõber", "Viimne reliikvia", "Metskannikesed", "Me olime kaheksateistkümneaastased", "Röövlipüüdja jaht", "Kõrini!". Tuntust on ta kogunud viimastel aastatel ka seriaalis "ENSV", kus mängib Sirje Kadaku isa.

Tunnustus

Isiklikku

Tema ema oli õmbleja, isa autojuht.

Tema vend on näitleja Tõnu Kark.