Neeme Kuningas: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
84. rida: 84. rida:


==Isiklikku==
==Isiklikku==
* Neeme kuninga ema on [[Valli Kuningas]]. Abikaasa [[Tiina Kuningas]], töötab [[Klassikarraadio|Klassikaraadios[http://klassikaraadio.err.ee/]]]. Neil on tütar [[Lisanna Kuningas]], poeg [[Marten Kuningas]], kes tegeleb laulmisega ja osales [[Eesti otsib superstaari]] kolmanda hooaja saates aastal [[2009]][http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_otsib_superstaari_(kolmas_hooaeg)]. Kuningatel on veel teinegi poeg [[Tanel Kuningas]], kes tegeleb samuti muusikaga.
* Neeme kuninga ema on [[Valli Kuningas]]. Abikaasa [[Tiina Kuningas]], töötab [[Klassikarraadio]]s ([http://klassikaraadio.err.ee/]). Neil on tütar [[Lisanna Kuningas]], poeg [[Marten Kuningas]], kes tegeleb laulmisega ja osales [[Eesti otsib superstaari]] kolmanda hooaja saates aastal [[2009]][http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_otsib_superstaari_(kolmas_hooaeg)]. Kuningatel on veel teinegi poeg [[Tanel Kuningas]], kes tegeleb samuti muusikaga.


==Viited==
==Viited==

Redaktsioon: 2. detsember 2014, kell 13:28

Neeme Kuningas poja Marteniga veebruaris 2011

Neeme Kuningas (sündinud 14. oktoobril 1955 Kilingi-Nõmmel) on eesti lavastaja ja näitleja.

Lõpetas 1973. aastal Kilingi-Nõmme keskkooli[1]. 1979 lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi laulja erialal ning aastal 1984 Moskva Riikliku Teatrikunsti Instituudi lavastaja erialal[2]. 1976. aastal asus ta Estonias tööle koorilauljana ja töötas seal lavastaja (aastast 19841994), ooperistuudio õpetaja, peanäitejuhi ja pealavastaja (19942001) ametikohal, hooajast 2002/2003 peaprodutsendina.[3] 2013. aasta suvest vabakutseline.

Ta on muusikalavastajana loonud üle 80 ooperi-, opereti-, muusikali- ja tantsulavastuse Eestis, Skandinaavias, Saksamaal, Prantsusmaal, Leedus, Venemaal, Hiinas ja mujal.'

Lavastajatööd

Tunnustused

Eesti Teatriliidu Muusikalavastuste auhinnad:

Liidud, erakonnad

Isiklikku

Viited

Välislingid