Tuukri tänav: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
P Põigi > põigu (vt ÕS)
2. rida: 2. rida:
'''Tuukri tänav''' on tänav [[Tallinn]]a [[kesklinna linnaosa|kesklinn]]as.
'''Tuukri tänav''' on tänav [[Tallinn]]a [[kesklinna linnaosa|kesklinn]]as.


Tuukri tänav algab [[Jõe tänav (Tallinn)|Jõe tänav]]alt ja kulgeb üldiselt itta<ref name=Ekspresskataloog>[[Ekspresskataloog]] [[2005]], lk. 35. Tallinna kaart</ref>. Ta ristub [[Lootsi tänav (Tallinn)|Lootsi tänav]]aga vasakult, [[Aedvilja tänav]]aga paremalt, [[Tuukri põik|Tuukri põigiga]] paremalt ja [[Uus-Sadama tänav]]aga mõlemat kätt, olles nende suhtes peatee<ref name=Ekspresskataloog/>. Tänav lõpeb Tuukri ja [[Petrooleumi tänav]]a ristmikul, kus Tuukri tänav läheb üle [[Nafta tänav]]aks. Tänava pikkus on 700 meetrit<ref name=Ekspresskataloog/>.
Tuukri tänav algab [[Jõe tänav (Tallinn)|Jõe tänav]]alt ja kulgeb üldiselt itta<ref name=Ekspresskataloog>[[Ekspresskataloog]] [[2005]], lk. 35. Tallinna kaart</ref>. Ta ristub [[Lootsi tänav (Tallinn)|Lootsi tänav]]aga vasakult, [[Aedvilja tänav]]aga paremalt, [[Tuukri põik|Tuukri põiguga]] paremalt ja [[Uus-Sadama tänav]]aga mõlemat kätt, olles nende suhtes peatee<ref name=Ekspresskataloog/>. Tänav lõpeb Tuukri ja [[Petrooleumi tänav]]a ristmikul, kus Tuukri tänav läheb üle [[Nafta tänav]]aks. Tänava pikkus on 700 meetrit<ref name=Ekspresskataloog/>.


Suuremate [[vihm]]asadude ajal on Tuukri tänavas [[üleujutus]]ed. Seda põhjustab asjaolu, et tänava kõrgus merepinnast on väga väike, alla kahe meetri, ja veel on raske sealt ära voolata.
Suuremate [[vihm]]asadude ajal on Tuukri tänaval [[üleujutus]]ed. Seda põhjustab asjaolu, et tänava kõrgus merepinnast on väga väike, alla kahe meetri, ja veel on raske sealt ära voolata.


Veel mõnesaja aasta eest oli praeguse Tuukri tänava kohal meri. Alles [[19. sajand]]i paiku muudeti madal merepõhi maismaaks, vedades sinna hulgaliselt täitepinnast.
Veel mõnesaja aasta eest oli praeguse Tuukri tänava kohal meri. Alles [[19. sajand]]i paiku muudeti madal merepõhi maismaaks, vedades sinna hulgaliselt täitepinnast.

Redaktsioon: 23. oktoober 2014, kell 01:01

Tuukri tänav 2004. aasta suvel
Foto: Aulo Aasmaa

Tuukri tänav on tänav Tallinna kesklinnas.

Tuukri tänav algab Jõe tänavalt ja kulgeb üldiselt itta[1]. Ta ristub Lootsi tänavaga vasakult, Aedvilja tänavaga paremalt, Tuukri põiguga paremalt ja Uus-Sadama tänavaga mõlemat kätt, olles nende suhtes peatee[1]. Tänav lõpeb Tuukri ja Petrooleumi tänava ristmikul, kus Tuukri tänav läheb üle Nafta tänavaks. Tänava pikkus on 700 meetrit[1].

Suuremate vihmasadude ajal on Tuukri tänaval üleujutused. Seda põhjustab asjaolu, et tänava kõrgus merepinnast on väga väike, alla kahe meetri, ja veel on raske sealt ära voolata.

Veel mõnesaja aasta eest oli praeguse Tuukri tänava kohal meri. Alles 19. sajandi paiku muudeti madal merepõhi maismaaks, vedades sinna hulgaliselt täitepinnast.

Viited

  1. 1,0 1,1 1,2 Ekspresskataloog 2005, lk. 35. Tallinna kaart

Välislingid