Naturalism: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Grammatika
17. rida: 17. rida:
== Naturalism kunstis ==
== Naturalism kunstis ==


Naturalismiks nimetatakse realismi hilist arengujärku, millele on iseloomulik lihtrahva ja olustiku loodusteaduslikult täpne kujutamine. See kunstivool tekkis [[1870. aastad|1870-ndail]] aastail [[Prantsusmaa]]l.
Naturalismiks nimetatakse realismi hilist arengujärku, millele on iseloomulik lihtrahva ja olustiku loodusteaduslikult täpne kujutamine. See kunstivool tekkis [[1870. aastad|1870.]] aastail [[Prantsusmaa]]l.


=== Kunstnikud ===
=== Kunstnikud ===

Redaktsioon: 10. oktoober 2014, kell 15:54

 See artikkel räägib kunstivoolust; sõna teiste tähenduste kohta vaata lehekülge Naturalism (täpsustus)

Naturalism on 19. sajandi lõpu kirjandus- ja kunstivool.

Naturalism kirjanduses

Naturalism taotles elukujutuse täpsust ja erapooletust. Naturalistid vahendasid elu kiretu fotograafilise täpsusega, valimata üksikasju. Seejuures kaldusid nad kujutama elu mustemat poolt: alatust, kuritegusid, julmust ja vägivalda. Naturalistid olid seisukohal, et kirjandus peab teenima tõde, mitte ilu. Seejuures ei tohi kirjanik väljendada omapoolset suhtumist, segada end ühiskondlikku ellu ja poliitikasse. Inimest ja ühiskonda käsitlesid nad kui loodusnähtust.

Naturalistid viljelesid peamiselt proosat, mida nad eelistasid luulele ja draamale.

Kirjanikud

Naturalism kunstis

Naturalismiks nimetatakse realismi hilist arengujärku, millele on iseloomulik lihtrahva ja olustiku loodusteaduslikult täpne kujutamine. See kunstivool tekkis 1870. aastail Prantsusmaal.

Kunstnikud


Mall:Kunst19