Jumalad: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Leon~etwiki (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
''Vajab toimetamist''
''Vajab toimetamist''


Sõna tähistab võrdlevas [[usuteadus]]es religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab [[polüteism]]i. Füüsikaliste (Idamaadel ja [[Rooma impeerium]]is levinud [[kultus]]ed) ja psüühhiliste ([[Budism]]) jõudude jumalikustamine. On [[eelkristlik]] [[polüteism]]ile omane arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: [[Astraalreligioon]], [[Panteism]].
Sõna tähistab religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab [[polüteism]]i. Füüsikaliste (Idamaadel ja [[Rooma impeerium]]is levinud [[kultus]]ed) ja psüühhiliste ([[Budism]]) jõudude jumalikustamine. On [[eelkristlik]] [[polüteism]]ile omane arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: [[Astraalreligioon]], [[Egiptuse jumalad]], [[Panteism]].





Redaktsioon: 19. september 2004, kell 23:20

Vajab toimetamist

Sõna tähistab religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab polüteismi. Füüsikaliste (Idamaadel ja Rooma impeeriumis levinud kultused) ja psüühhiliste (Budism) jõudude jumalikustamine. On eelkristlik polüteismile omane arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: Astraalreligioon, Egiptuse jumalad, Panteism.