Burtnieki: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
11. rida: 11. rida:
}}
}}


'''Burtnieki''' on asula [[Läti]]s, [[Burtnieki piirkond|Burtnieki piirkonna]] ja [[Burtnieki vald|Burtnieki valla]] keskus. Asub [[Burtnieki järv]]e lõunakaldal, merepinnast 47 meetri kõrgusel. Asulas oli [[Burtnieki mõis]]a (''Burtneek'')süda.
'''Burtnieki''' on asula [[Läti]]s, [[Burtnieki piirkond|Burtnieki piirkonna]] ja [[Burtnieki vald|Burtnieki valla]] keskus. Asub [[Burtnieki järv]]e lõunakaldal, merepinnast 47 meetri kõrgusel. Asulas oli [[Burtnieki mõis]]a (''Burtneek'') süda.


Burtnieki piirkond oli XIII sajandil osa [[Tālava]]st, mida valitses [[Rameke]]. Aastal [[1284]] ehitas [[Mõõgavendade ordu]] sinna [[Burtnieki linnus|kivilinnuse]], millest kasvas hiljem välja Burtnieki mõis.
Burtnieki piirkond oli XIII sajandil osa [[Tālava]]st, mida valitses [[Rameke]]. Aastal [[1284]] ehitas [[Mõõgavendade ordu]] sinna [[Burtnieki ordulinnus|kivilinnuse]], millest kasvas hiljem välja Burtnieki mõis.


Burtniekis on lisaks piirkonna administratsioonile veel [[keskkool]] ja [[kultuurimaja]].
Burtniekis on lisaks piirkonna administratsioonile veel [[keskkool]] ja [[kultuurimaja]].

Redaktsioon: 13. september 2014, kell 13:16

Mall:Linn/Läti

Burtnieki on asula Lätis, Burtnieki piirkonna ja Burtnieki valla keskus. Asub Burtnieki järve lõunakaldal, merepinnast 47 meetri kõrgusel. Asulas oli Burtnieki mõisa (Burtneek) süda.

Burtnieki piirkond oli XIII sajandil osa Tālavast, mida valitses Rameke. Aastal 1284 ehitas Mõõgavendade ordu sinna kivilinnuse, millest kasvas hiljem välja Burtnieki mõis.

Burtniekis on lisaks piirkonna administratsioonile veel keskkool ja kultuurimaja.