Dolores Jane Umbridge: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Addbot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 20 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
P Valikulised grammatikaparandused.
1. rida: 1. rida:
{{ToimetaAeg|kuu=mai|aasta=2008}}
{{ToimetaAeg|kuu=mai|aasta=2008}}
'''Dolores Jane Umbridge''' on Harry Potteri sarja 5. osas mustade jõudude vastase kaitse õpetaja.Viiendas osas ka direktriss. Ta saadetakse kooli kuna Võlukunsti minister [[Cornelius Fudge]] tahab koolis toimuvas ülevaadet. Fudge on veendunud, et [[Albus Dumbledore|Dumbeldore]] soovib tema ministrikohta endale ning püüab seega summutada kõikvõimalike "kuulujutte" [[Voldemort]]i naasmisest. Eriti on Fudge huvitatud sellest et nii Potter kui tema uskujad saaks karmilt karistada "vale info" levitamise eest. Kuna Umbridge on väga võimukas on ta just sobiv inimene selleks tööks.
'''Dolores Jane Umbridge''' on Harry Potteri sarja 5. osas mustade jõudude vastase kaitse õpetaja, viiendas osas ka direktriss. Ta saadetakse kooli, kuna Võlukunsti minister [[Cornelius Fudge]] tahab koolis toimuvast ülevaadet. Fudge on veendunud, et [[Albus Dumbledore|Dumbeldore]] soovib tema ministrikohta endale, ning püüab seega summutada kõikvõimalike "kuulujutte" [[Voldemort]]i naasmisest. Eriti on Fudge huvitatud sellest, et nii Potter kui ka tema uskujad saaksid karmilt karistada "valeinfo" levitamise eest. Kuna Umbridge on väga võimukas, on ta selleks tööks just sobiv inimene.


Umbridge on pealtnäha malbe ning ülimalt lipitsev tegelane. Ta riietub alati roosasse ja ülekõige meeldivad talle kassipojad- tema kabinet on üleküllatud keraamiliste taldrikutega, milledelt vaatavad vastu mäuguvad kassipojad. Ka tema patronuseks on kass.
Umbridge on pealtnäha malbe, kuid ülimalt lipitsev tegelane. Ta riietub alati roosasse ja üle kõige meeldivad talle kassipojad tema kabinet on üleküllastatud keraamiliste taldrikutega, millelt vaatavad vastu näuguvad kassipojad. Ka tema patronuseks on kass.


Umbridge on küll ustav teener Fudgele kuid samas ka allumatu ja salakaval. Talle meeldib intriige punuda ning sõnakuulmatuse korral rakendada ka keelatud meetmeid. Just Umbridge saadab dementorid [[Harry Potter|Harryt]] ründama millest puhkeb suur probleem. Umbridge naudib oma võimu ja üleolekut teiste üle- olgu selleks siis kooli õpilased, maagilised loomad või isegi tema kolleegid.
Umbridge on küll Fudge'i ustav teener, kuid samas ka allumatu ja salakaval. Talle meeldib intriige punuda ja sõnakuulmatuse korral rakendada ka keelatud meetmeid. Just Umbridge saadab dementorid [[Harry Potter|Harryt]] ründama, millest puhkeb suur probleem. Umbridge naudib oma võimu ja üleolekut teistest olgu nendeks siis kooli õpilased, maagilised loomad või isegi tema kolleegid.


[[Kategooria:Harry Potteri tegelased|Umbridge, Dolores]]
[[Kategooria:Harry Potteri tegelased|Umbridge, Dolores]]

Redaktsioon: 31. august 2014, kell 23:41

Dolores Jane Umbridge on Harry Potteri sarja 5. osas mustade jõudude vastase kaitse õpetaja, viiendas osas ka direktriss. Ta saadetakse kooli, kuna Võlukunsti minister Cornelius Fudge tahab koolis toimuvast ülevaadet. Fudge on veendunud, et Dumbeldore soovib tema ministrikohta endale, ning püüab seega summutada kõikvõimalike "kuulujutte" Voldemorti naasmisest. Eriti on Fudge huvitatud sellest, et nii Potter kui ka tema uskujad saaksid karmilt karistada "valeinfo" levitamise eest. Kuna Umbridge on väga võimukas, on ta selleks tööks just sobiv inimene.

Umbridge on pealtnäha malbe, kuid ülimalt lipitsev tegelane. Ta riietub alati roosasse ja üle kõige meeldivad talle kassipojad – tema kabinet on üleküllastatud keraamiliste taldrikutega, millelt vaatavad vastu näuguvad kassipojad. Ka tema patronuseks on kass.

Umbridge on küll Fudge'i ustav teener, kuid samas ka allumatu ja salakaval. Talle meeldib intriige punuda ja sõnakuulmatuse korral rakendada ka keelatud meetmeid. Just Umbridge saadab dementorid Harryt ründama, millest puhkeb suur probleem. Umbridge naudib oma võimu ja üleolekut teistest – olgu nendeks siis kooli õpilased, maagilised loomad või isegi tema kolleegid.